seminarEducația tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului a fost tema unui seminar organizat săptămâna trecută la Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Arad.

Seminarul s-a desfășurat într-un proiect implementat de Asociația Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS din Bucuresti.

Seminarul se înscrie în demersurile de îmbunătățire a parteneriatului între instituții publice și a parteneriatului public privat pentru a contribui la creșterea șanselor de integrare în școală și comunitate a copiilor și tinerilor din servicii rezidențiale.

La seminar au participat reprezentanți ai instituțiilor publice – Consiliului Județean Arad, Inspectoratul Școlar Arad, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad, DGASPC Arad, ai organizațiilor neguvernamentale – Asociația Oaza, Fundația Creștină Angelis, Fundația Humanitară Debora, Asociația de Caritate Maranata și Fundația MMC Frumușeni.

„În cadrul seminarului au fost dezbătute împreună cu participanții, posibile modalități de intervenție pentru a facilita, la nivel județean integrarea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție județean, în școală și comunitate. S-au realizat totodată propuneri de activități concrete de realizat în perioada următoare precum și de teme care ar trebui incluse într-un Cod de bune practici de parteneriat public-privat pentru incluziunea socială și non-discriminarea copiilor din unități rezidențiale“, a spus Erika Stark, director al DGASPC Arad.

Recomandările redacției