Un sfert de secol de teologie la Universitatea Aurel Vlaicu

0
362

Facultatea de Teologie „Ilarion V.Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad îmbracă haine de sărbătoare. Motivul? Zilele acestea se împlinesc 25 de ani  de „Teologie în Universitate”.
Potrivit reprezentanţilor UAV, evenimentul va aduce la Arad personalităţi ale învăţământului teologic din ţară, profesori, preoţi, studenţi care vor participa la manifestările prilejuite de această aniversare. „Este un eveniment important pen­tru universitatea noastră. Facultatea de Teologie a re­prezentat întotdeauna un re­per pentru mediul academic. În cei 25 de învăţământ teologic la Arad, facultatea a re­uşit să dezvolte studii mas­- terale şi şcoală doctorală pe domeniu, a reuşit să revigoreze învăţământul românesc în această parte de ţară şi să păstreze tradiţia şcolii arădene de teologie”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.
Manifestările prilejuite de celebrarea a un sfert de secol de învăţământ teologic la Arad vor debuta duminică dimineaţa, la orele 10.00, la Catedrala Veche a Aradului unde se va oficia Sfânta Liturghie, un Te-Deum şi un Parastas. Seara, de la orele 18.00, va avea loc concertul Corului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad care va fi susţinut în Sala „Ferdinand” a Primăriei Arad. De menţionat că intrarea va fi liberă.
Organizatorii susţin că sărbătoarea va continua luni, de la orele 9.30, la Facultatea de Teologie, când  va avea loc deschiderea festivă a simpozionului aniversar.  Marţi, de la orele 17.00,  în Sala „Ferdinand” a Primăriei, conf. dr. Adrian Lemeni de la Universitatea din Bucureşti va susţine conferinţa „Implicaţiile sistemului tehnologic actual. Provocări semnificative pentru lumea de astăzi”.
„Ultima zi a evenimentului aniversar se va încheia cu un moment Alumni, de la orele 8.30 şi de la orele 9.30 simpozionul Şcolii doctorale în Teologie în cadrul căruia va avea loc lansarea volumului «Studia Doctoralia»”, sus­ţin reprezentanţii UAV.
(L.Ş.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.