bacAproape 160 de absolvenţi de liceu vor susţine sesiunea specială a examenului de bacalaureat. Astfel, vor susţine sesiunea specială 107 absolvenţi de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale şi 51 de absolvenţi de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare. Un singur elev din judeţul Arad este înscris la această sesiune specială a bacalaureatului. Este vorba despre Bogdan Răzvan P. D. Bruţiu de la Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn Arad. Acesta este înscris la olimpiada de chimie.
„Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfăşura în perioada 17-30 mai, potrivit calendarului apro­bat prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Candidaţii se vor înscrie la sesiunea specială în zilele de 17 şi 18 mai, iar evaluarea competen­ţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi a celor de comunicare în limba maternă pentru cei aparţinând minorităţilor naţionale se va desfăşura în zilele de 19 şi 20 mai“, ne-a declarat prof. Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
În 21 şi 22 mai vor fi evaluate competenţele digitale iar în 23 – 24 mai, competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 26 mai va avea loc prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, în 27 mai – proba obligatorie a profilului, iar în 28 mai – proba la alegere a profilului şi specializării.
Absolvenţii care vor participa la sesiunea specială aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine în 29 mai proba scrisă la limba şi literatura maternă. Afi­şarea rezultatelor se va face în aceeaşi zi, până la ora 18, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 18,00 şi 20,00. În data de 30 mai se vor rezolva contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

Recomandările redacției