mateCea mai grea probă a examenului de Evaluare Naţională, la Matematică, a fost cu ghinion pentru un elev de la Pâncota, care a fost prins de către supraveghetori în timp ce încerca să copieze, ajutându-se de fiţuicile confecţionate în prealabil, cu multă migală. Efortul său a fost zădărnicit în momentul în care una dintre fiţuici şi-a luat zborul direct sub privirile supraveghetorilor.
Elevul de la Pâncota este singurul care a fost eliminat din examen în judeţul Arad pe parcursul celor trei probe ale evaluării naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Deşi va obţine nota 1, acesta va putea să participe la admiterea în licee. Elevii care copiază la evaluarea naţională nu pierd dreptul de a se înscrie la liceu, unde se ţine cont de ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, pe baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.
„Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Mâine va avea loc afişa­rea rezultatelor, până la ora 16.00, iar candidaţii care nu au fost mulţumiţi de notele obţinute, vor putea să depună contestaţii până la ora 20.00. În perioada 30 iunie – 2 iulie are loc rezolvarea contestaţiilor, iar pe 3 iulie se vor afişa rezultatele finale“, ne-a declarat prof. Nicolae Pellegrini, inspectorul şcolar adjunct al Judeţului Arad.
Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi pro­veniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie, iar dosarele de înscriere se vor putea depune între 17 iulie şi 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinşi în prima etapă va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapă se va desfăşura în perioada 5 – 6 septembrie.
Repartizarea candidaţilor din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursului anului şcolar 2013 – 2014 pe locurile de la învăţământul seral şi cu frecvenţa va avea loc între 24 şi 26 iulie.

Recomandările redacției