Un singur centru de vaccinare în județ

0
571

Un număr de 769 de cadre medicale sunt înscrise pe lista pentru vaccinare. În acest moment, județul nostru dispune de 670 de doze de vaccin. Dozele vin de la Timișoara, iar cererile se fac de pe o zi pe alta. 

Azi au fost înscrise 203 cadre medicale pentru vaccinare la Arad, plus la Ineu.

Mâine sunt înscrise 306 doar de la Arad.

Moment istoric

„Este un moment istoric, începem campania de vaccinare. În prima fază am început cu personalul medical, sperăm cât mai mulți cetățeni să se vaccineze. Programările se fac pe o platformă online. În baza datelor ce ne parvin, facem o solicitare la Timișoara, la Spitalul Militar, iar cu un transport securizat preluăm aceste doze de la Spitalul Militar. Ele ajung în frigiderul securizat al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, iar de acolo tot cu un transport securizat sunt transmise către centrele de vaccinare în funcție de solicitările acestora. Avem destule doze, la fiecare două zile facem reevaluare, facem solicitările în așa fel încât nu vom rămâne cu doze neefectuate”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, dr. Horea Timiș.

Au fost stabilite patru centre de vaccinare pe teritoriul municipiului Arad și unul în județ, la Ineu, care funcționează în etapa I de vaccinare, a cadrelor medicale. Cele cinci centre sunt:

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. A. Karoly nr. 2-4;

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. M. Viteazul nr. 7-8;

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. Stephan Ludwig Roth nr. 2-4;

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad Bulevardul Revoluției nr.45;

– Spitalul Orășenesc Ineu – centrul de vaccinare amplasat în Ineu,                           str. Republicii nr.2 județul Arad.

„Am preluat de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, 41 de flacoane de vaccin, iar în cursul zilei de astăzi vor fi vaccinați 203 angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Doamna doctor Dana Olar este primul medic din spital care s-a vaccinat, la centrul de vaccinare din strada Stephan Ludwig Roth. Dr. Dana Olar este unul dintre medicii din prima linie, în lupta cu virusul SARS CoV-2, încă de la începutul pandemiei. Mulțumesc întregului personal al spitalului pentru eforturile pe care le depune, zi de zi, în lupta cu acest virus”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.