Un sirian şi o femeie din Austria s-au dat drept altcineva pentru a trece ilegal graniţa

0
319

pasapoarte false
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat şi o femeie, unul fiind cetăţean sirian, iar celălalt din Austria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documentele altor persoane.
Astfel, la Nădlac, s-a prezentat, miercuri seara, pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar, care circula pe ruta România – Spania, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un Travel Document eliberat de autorităţile bulgare. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este aceeaşi cu cea din documentul prezentat la control, motiv pentru care a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.
Verificările efectuate au stabilit că persoana în cauză este un sirian, Azad M., de 24 de ani şi a declarat că dorea să ajungă în Spania, pentru a-şi găsi un loc de muncă.
În aceeaşi zi, dar la Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un tren I.C., care circula pe relaţia Bucureşti – Viena, o femeie care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Austria.
„Cu ocazia controlului, colegii mei au constatat că persoana în cauză nu este cea din paşaportul prezentat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări, stabilind c[ este vorba de o austriacă, Samira L., de 25 de ani, care a declarat că paşaportul prezentat la control aparţine surorii sale”, ne informa comisar şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
În ambele cazuri s-a luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.