migrantiPolitiştii de frontieră arădeni au descoperit doi migranţi care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi în compartimentul de marfă al unui automarfar, care transporta lemne de foc în Ungaria. Cei doi au fost observaţi în timpul controlului de frontieră ce se efectuează la ieşirea din ţară.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac,  s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Leonard K., în vârstă de 22 de ani, din judeţul Harghita, care conducea un automarfar marca MAN, înmatriculat în România şi care transporta cantitatea de 18 mc lemn de foc pentru o persoană fizică din Ungaria. La controlul de frontieră efectuat au fost descoperite şi reţinute două persoane de sex masculin ascunse în compartimentul marfă, deasupra încărcăturii de lemne. Din cercetari, a rezultat faptul că persoanele descoperite sunt un cetăţean sirian şi un cetăţean egiptean, în vârstă de 39 şi respectiv 28 de ani, care aveau documente de solicitanţi de azil în România”, a declarat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Luaţi la întrebări, aceştia au declarat că s-au îmbarcat în compartimentul de marfă într-o staţie de alimentare cu combustibil de lângă municipiul Arad, în timp ce şoferul se afla la odihnă.
La rândul său, şoferul a declarat că nu cunoaşte persoanele din remorcă şi nici nu ştie când acestea s-au urcat în camion.
Poliţiştii de frontieră au întocmit, pentru cele două persoane, lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției