Au încercat să iasă din țară printre autoturisme pe platforma unui tren, dar au fost reținuți la sediul STPF Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat doi cetăţeni din Maroc şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria,ascunşi pe platforma unui tren de marfă încărcat cu autoturisme.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Curtici, pe sensul de ieşire din ţară, într-un tren de marfă încărcat cu autoturisme, care circula pe relaţia România – Austria, poliţiştii de frontieră au descoperit doi bărbați ascunși pe platforma unuia dintre vagoane.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Maroc şi Siria, în vârstă de 32, respectiv 23 de ani și intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Recomandările redacției