somalezPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat un somalez care încerca să treacă ilegal frontiera româno-ungară, folosindu-se de trei documente italieneşti false.

Ieri seara, în jurul orei 21.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Romania, condus de un cetăţean român, un bărbat care, la controlul de frontieră, s-a legitimat cu o carte de identitate, un permis soggiorno şi un titlu de călătorie italieneşti.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentat nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean somalez, în vârstă de 26 ani, care a declarat că a primit documentele contra sumei de 400 de euro de la un cetăţean nigerian.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției