OLYMPUS DIGITAL CAMERAPe Faleză întâlnești arădeni de toate vârstele, practicând cu convingere atletis­mul, alergând, alții pe biciclete, pe patine cu rotile, ori pur și simplu ieșiți la plimbare. Faleza, un adevărat rai al Aradului, raiul bunicilor, al puștilor și al fetițelor pe triciclete, al tuturor ce caută soarele, aerul curat, verdele și florile. De toate sunt pe Faleză. Dar, cu o săptămână în urmă, imaginea civilizată a falezei a fost murdărită cu resturile unui stâlp de iluminat, și purtător de cablu, dărâmat, acoperind zona pietonală cu moloz de ciment.
Pietonii, bicicliștii, tricicliștii și cei pe patine sunt realmente deranjați, priviți imaginea și explicațiile sunt de prisos. Locul unde zace stâlpul dărâmat, de mai bine de o săptămână, este la curba mare a falezei, în dreptul viaductului.
Lumea se întreabă ce stihii, cutremur ori cataclism a răsturnat stâlpul din beton armat, mai ales că pe faleză nu este permisă circulația auto. Mare minune, ditamai stâlpul purta o lampă și un singur cablu.
Bujor Buda

Recomandările redacției