Un tânăr de 17 ani a încercat să treacă frontiera cu documentul altei persoane

0
238

Un tânăr din Tulcea a încercat să treacă graniţa, folosindu-se de actul de identitate al unei alte persoane, deoarece nu avea acordul părinţilor pentru a călători în străinătate. În data de 07.11.2015, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac- Nagylak s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz condus de un cetăţean român, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat pentru control, motiv pentru care aceasta a  fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că este vorba de un cetăţean român minor, în vârstă de 17 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea. Din primele declaraţii a rezultat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Suedia, unde locuieşte mama lui şi nu avea împuternicire de la părinţi ori de la vreun însoţitor legal pentru a călători în străinătate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, iar in cauză se efectueaza cercetari pentru săvârşirea  infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.