Un tânăr om de afaceri face un pas spre politică

1
731

Am avut o discuție interesantă, nu demult, cu omul de afaceri Ovidiu Palcu. El este cunoscut ca om de afaceri serios, nu doar prin activitățile pe care le desfășoară în mediul de afaceri, ci și prin discuțiile pe care le are cu cetățenii. Chiar în una din zilele acestea, am fost în câteva comune de pe Valea Mureșului, unde am purtat discuții atât cu cetățeni, cât și cu primari, care mi-au vorbit despre omul de afaceri Ovidiu Palcu, care candidează pe lista de deputați din partea „Alianței Renașterea Națională”. Și este primul pe listă la Camera Deputaților. „Este un partid nou, care propune oameni noi, nepătați. De aceea am și acceptat să intru în viața politică”, ne spune Ovidiu Palcu.
– Domnule Palcu, totuși ce v-a determinat să luați calea politicii?
– Da, să știți că prin politică poți să rezolvi multe probleme și poți găsi soluții de care are nevoie Aradul, în prezent. Nu mai are rost să le înșirăm noi acum, că alții tot cu acestea au ieșit în presă, de la Revoluție până acum. Dar au fost numai vorbe. Eu dacă voi ajunge deputat, am nevoie de fapte, cum dealtfel le am și în mediul de afaceri. În primul rând, nu voi ezita să ajut persoanele nevoiașe, bătrâni și pensionari având în vedere faptul că și noi vom ajunge ca ei. Tinerii trebuie să aibă locuri de muncă, deși s-ar mai putea munci cu for­țele pe care le mai avem încă. Nu voi fi de acord cu muncă fără plată sau plată fără muncă, deoarece eu de mic am știut ce este munca. Rog tinerii să țină aproape de mine și de Alianța Renașterea Națională și îi îndemn, totodată, pe toți cetățenii să prețuiască valorile morale creștine, care împreună cu celula societății noastre, familia, au fost și sunt temeliile pe care este construită societatea noastră. Haideți să dăm un suflu nou, în 6 decembrie. Doamne ajută!
„Un bun om de afaceri este bun și în politică”
„Un bun om de afaceri este bun și în politică. Nu numai că sună bine, ci așa și este când mă gândesc la omul de afaceri Ovidiu Palcu. Nu știu cine ar mai fi făcut în comuna noastră lucrurile pe care le-a făcut el. Este o familie aici în comună, mama Ardelean Lenuța Ramona are 7 copii, dar nu avea o locu­ință pentru o familie așa numeroasă. M-am trezit cu el la mine în birou interesându-se de această familie pe care el vrea să o ajute. M-a întrebat dacă știu vreo casă de vânzare, i-am spus că da, dar sunt necesari bani foarte mulți. Într-un timp foarte scurt, s-a rezolvat cu proprietarul imobilului, care a fost cumpărat de Ovidiu Palcu pentru familie cu 7 copii, cu o sumă de 30 de mii de euro. A fost un gest care i-a impresionat pe foarte mulți din Bata, să doneze cineva o asemenea sumă pentru această femeie cu 7 copii”, a spus Ion Micurescu, primarul comunei Bata.
Dialogul între primarul comunei Bata și Ovidiu Palcu s-a derulat în felul următor: „Domnule Palcu, am rămas surprins când am aflat că ați cumpărat pentru familia Ardelean, o familie cu 7 copii, o casă bine rânduită cu o sumă mare, de 30 de mii de euro. Gestul pe care l-ați făcut este extraordinar, ați dat dovadă de un spirit de solidaritate rar întâlnit”.
Ovidiu Palcu i-a răspuns că „i s-a pus o întrebare Maicii Tereza din Calcutta, de un reporter, în Somalia. Maica Tereza, ceea ce faci tu eu nu aș face pentru tot aurul din lume și Maica Tereza a răspuns – pentru aurul din lume nici eu, aceste fapte vin din cu totul alte convingeri”. Acesta a fost răspunsul domnului Palcu. El vrea să spriijine familiile nevoiașe, pe multe ajutându-le să iasă din neputința de a duce un trai decent. Oare câți politicieni au făcut astfel de fapte până acum? Domnul primar ne-a precizat că este peste puterile lor financiare. Cel care a făcut performanță în sistemul privat, cu siguranță va face performanță și în politică. „Pentru mine, acest om cu suflet mare, a fost probabil salvarea mea, cineva a apărut să-mi întindă mâna mie și celor 7 copii”, a spus Ardelean Lenuța Ramona.

1 COMENTARIU

  1. Becali a făcut infinit mai multe donații pentru săraci, iar PNG-ul lui a luat 2%. Oviduț tată, poate chiar vrei binele arădenilor, dar oamenii sunt proști (sau prostiți) și votează partidele mari. Dacă vrei să ai succes în politică, candidează de la un astfel de partid. Știu că e frustrant să fii comandat de nulități, dar așa-i în democrația românească. Nu vezi cum fac Stanca, Faur și alți fripturiști, care n-au realizările tale manageriale, dar vor ajunge parlamentari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.