Un tânăr s-a dat drept unchiul său pentru a trece granița

0
309

Călătoria unui tânăr s-a încheiat după ce a încercat să treacă granița sub o altă identitate. Un cetăţean turc, în vârstă de 21 de ani, a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de un paşaport care aparţinea unchiului său.

Miercuri, în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu,  s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean francez care conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania, însoţit de un pasager.

La controlul de frontieră, pasagerul a prezentat un paşaport eliberat de autoritățile din Turcia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana care a prezentat paşaportul şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma controlului corporal şi al bagajelor, s-a stabilit că bărbatul care a prezentat un document aparţinând altei persoane se numeşte C.A., este cetăţean turc, are 21 de ani şi a declarat că paşaportul este al unchiului său. Tânărul a intrat în ţară în baza unei vize valabile cu o singură călătorie, însă a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Spaţiul Shengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, efectuând totodată cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, complicitate la fals privind identitatea şi complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.