Un target mărunt financiar, dar măreț pentru mii de suflete: 5.000 de ghiozdane complet echipate pentru copiii din medii defavorizate

0
886

Am scris într-un număr trecut al ziarului nostru despre campania asociației „Îngeri pentru suflete”, fondată de Alexandra Timar. Este vorba de  „Rechizite pentru viitor”, o campanie prin care asociația își propune să ofere copiilor din medii defavorizate 5.000 de ghiozdane complet echipate pentru începerea anului școlar, în 13 septembrie 2021.

Campania se desfășoară în 12 județe ale țării, cu target de extindere la nivel național și se află la cea de-a patra ediție consecutivă. Scopul principal al campaniei este prevenirea și combaterea abandonului școlar din zonele dezavantajate ale României.

„Credem cu tărie că educația este baza societății, iar abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră. După un an pandemic lipsurile sunt și mai mari; lipsurile educaționale, dar și cele financiare. În familiile sărace, marginalizate, sunt mulți copii care vor să meargă la școală, însă parinții nu îi pot susține nici măcar cu acel ghiozdan minimal, nu au caiete, creioane, instrumente de scris… Toti acești copii au nevoie de ajutorul nostru. Costul unui ghiozdan echipat ajunge la 50 €. Este suficient să alegi să ajuți chiar și un singur copil și vei asigura un început de an școlar cu bucurie!”, ne-a transmis inițial Alexandra. „Ar trebui să ne îndreptăm toți atenția asupra copiilor în următorii ani –  persoane fizice sau companii, dar și Guvernul -, pentru a preveni abandonul școlar”, a completat aceasta, la următoarea ocazie.

Asociația Îngeri pentru suflete  a ajutat și îmbunătățit viața a peste 40 000 de beneficiari, din comunități defavorizate, care au nevoie de un sprijin în asigurarea unor condiții de trai pentru ei și copiii lor. Campaniile sunt orientate către copii și tineri, în special din mediul rural, pentru a le oferi bunuri de necesitate imediată, în susținerea parcursului lor educațional.

Repetăm toate aceste informații, care au mai apărut în spațiul public, pentru a încuraja toate inițiativele de acest gen, la nivel județean și național. Pe rețelele de socializare, există deja o comunitate destul de extinsă de voluntari, la care se poate alătura oricare dintre dumneavoastră, cu jumătate de oră de activitate online pe zi sau orice alt ajutor pe care îl puteți oferi. De asemenea, există o campanie pe Facebook, pe care o puteți găsi foarte ușor, căutând „Asociația Îngeri pentru suflete”.

Desigur că activitatea unei singure asociații, independente de politic, de altfel, nu poate schimba imaginea de ansamblu a țării noastre. Este însă foarte important ca fiecare dintre noi să dăm o mână de ajutor pentru a face ca educația acestor copii să devină o prioritate pentru România.

În lipsa unei educații adecvate la nivel extins, țara noastră s-ar putea confrunta cu o criză a forței de muncă.

„Ne-am obișnuit să lăsăm TIPS de fiecare dată când suntem mulțumiți de cum ne servește chelnerul, sau de cât de mișto ne-a tuns frizeru’, dar oare ne putem obișnui să folosim acești bani pentru a oferi o șansă la viață?

Totul începe de la întrebarea «De ce donăm?». În principiu, facem asta ca să simțim că participăm la o schimbare, să simțim că am contribuit la un lucru bun și că cineva este mai fericit datorită nouă.

În același timp, suntem și noi fericiți știind că am făcut un bine. Sunt oameni care uită că o donație le aduce și lor satisfacții (sufletești), nu doar celor pe care îi ajută.

Adevărata valoare a donațiilor este atunci când simți bucuria din spatele acestora, când simți că micul tău ajutor a contribuit la o viață mai bună și nu ai interpretat această acțiune doar ca pe o provocare.

Știm cât de greu este sistemul în care trăim și că fără educație generația de mâine este pierdută. E de datoria noastră să le oferim celor mici un viitor mai bun”, completează Alexandra pe pagina ei de socializare.

Vă dăm încă o dată datele prin care puteți ajuta în această campanie, fie că sunteți din județul Arad, din restul României sau că v-ați stabilit în străinătate:

Asociația Îngeri pentru suflete

Cont Lei: RO74BTRLRONCRT0521432301

Cont Euro: RO24BTRLEURCRT0521432301

Paypal: [email protected]

Revolut: 0744 683 191

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.