taxiUn taximetrist din Arad a fost prins de poliţişti în timp ce se pregătea să iasă în cursă, deşi avea permisul suspendat pentru consum de alcool la volan. De două săptămâni ar fi trebuit să stea pe tuşă, însă bărbatul a plimbat clienţi prin oraş în toată această perioadă. În urma unei razii organizate de poliţiştii arădeni printre taximetrişti au fost depistaţi alţi 15 şoferi cu probleme, în mai puţin de o oră.
În urma verificărilor şi pus în faţa faptului împlinit taximetristul îşi recunoaşte vina. Spune însă că nu a avut încotro, pentru că trebuia să câştige un ban prin muncă. „Îmi pare rău, am greşit”, a declarat taximetristul. Poliţiştii au verificat baza de date iar astfel au observat rapid neregulile. „A fost vorba despre o acţiune în rândul taxime­triştilor. Unul dintre ei a fost prins practicând meseria în ciuda faptului că avea permisul de conducere suspendat pentru trei luni de zile, după ce a fost prins la volan cu o alcoo­le­mie de 0,15 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, a precizat inspector principal Constantin Crainic din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad.
Şi asta nu este singura problemă a taximetristului. Omul avea şi atestatul suspendat. „Noi trebuie să fim cu actele în regulă tot timpul pentru că avem în mâini vieţile unor oameni”, a spus un alt coleg de-al taximetristului.
Poliţiştii rutieri şi angajaţi ai Primăriei au ieşit pe străzi încă de la primele ore ale zilei de ieri. Au luat la puricat toţi taximetriştii găsiţi pe şosele. Aceste verificări trebuie făcute periodic.
Clienţii care aşteptau să urce într-un taxi susţin că astfel de şoferi sunt un pericol real pentru siguranţa lor. „E riscant şi pentru noi, nu ştim ce se întâmplă, cu cine ne urcăm în maşină. Noi credem că suntem cu oameni profesionişti şi în siguranţă dar uite că se mai întâmplă şi astfel de cazuri. Oricum, cred că în general e vorba de oameni serioşi”, a spus o clientă.
Deşi poliţiştii au observat că numărul taximetrelor a scăzut simţitor din cauza ra­ziei, ei au găsit zeci de nereguli şi au aplicat amenzi celor cu documente în neregulă.

Recomandările redacției