În data de luni, 10 iunie, în localitatea Petriş, a avut loc un accident rutier având ca şi cauză, neadaptarea vitezei la condiţiile meteo. Un TIR a lovit un autoturism Fiat Doblo pe şoseaua Arad-Deva. În urma impactului, şoferul autoturismului a fost rănit uşor.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 16.50, în timp ce Elmas H., de 51 ani, din Turcia, conducea un autotren marca Iveco, din direcţia Arad spre Deva, pe raza localităţii Petriş, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, pe timp de ploaie, carosabil umed, iar într-o curbă periculoasă la dreapta, semiremorca a intrat în de­rapaj, a pătruns pe contrasens şi a acroşat un autoturism Fiat Doblo condus de Attilio M., de 64 ani. „În urma accidentului, a fost rănit uşor conducătorul autoturismului şi soţia acestuia, aflată în autoturism, autovehiculul fiind avariat”, a decla­rat purtătoarea de cuvânt a Inspec­- toratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. Poliţiştii continuă cercetările.
IPJ Arad aminteşte arădenilor despre riscurile neadaptării vitezei la condiţiile meteo şi nerespectării vitezei legale: depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice; viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă; viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză.
(C.G.)

Recomandările redacției