traficantUn bucureştean, dat în urmărire generală pentru neexecutarea pedepsei cu închisoarea, a fost depistat la frontieră, încercând să treacă graniţa, folosindu-se de un document fals. Poliţiştii de frontieră de la S.P.F Nădlac au depistat şi reţinut cetăţeanul român care a încercat să iasă ilegal din ţară cu un document fals, deoarece pe numele său era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare de cinci ani şi şase luni pentru trafic de droguri. Po­liţiştii de frontieră au anunţat reprezentanţii IPJ Arad, cărora a fost predat condamnatul.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar cetăţeanul român Vasile C., în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti, care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex masculin a prezentat o carte de identitate românescă falsă, motiv pentru care au fost demarate cercetările. „Cu ocazia efectuării verificărilor, lucrătorii noştri au constatat că bărbatul, U.G., pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare, emis de către Tribunalul Bucureşti, a fost condamnat la cinci ani şi şase luni pentru trafic de droguri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, acestesta urmând a fi predat unei escorte din cadrul I.P.J. Arad.
(C.G.)

Recomandările redacției