turcPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat o persoană care a încercat să treacă frontiera de stat ilegal, fără a deţine un document de  identitate valabil.
Aşadar, în data de 5 ianuarie 2013, la orele 18,25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară ca pasager într-un autocar care cir-  cula pe ruta România – Franţa o persoană de sex masculin care s-a legi­timat cu o carte de identitate bulgarească.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat era fals, acesta nîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, motiv pentru care cetăţeanul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că este vorba de un cetăţean turc, Zika A., în vârstă de 51 de  ani, care intenţiona să ajungă  ilegal în Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției