Iarna nu se dă bătută şi ultimile zvâcniri ale anotimpului rece urmază să se resimtă din plin în aceste zile. De astăzi, mai multe judeţe din ţară, printre care şi Aradul sunt vizate de cod galben de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Avertizarea meteorologică care nu exclude şi viscolul este în vi­goare până mâine, la orele serii.
În cursul zilei de astăzi, începând de la ora 12.00, în 27 de judeţe din vestul, centrul şi nordul ţarii vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, care, în noaptea spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat, îndeosebi în zona montană, unde va ninge, 50 de litri pe metru pătrat.
Vântul ar urma să aibă intensificări cu viteze la rafală de 55 – 70 de kilometri pe oră şi peste 89 – 90 de kilometri pe oră la munte, iar ninsoarea va fi viscolită. În judeţul nostru sunt aşteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai slabe, dar viscolite. Avertizarea este în vigoare până mâine la ora 20.00.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, un număr de nouă utilaje de deszăpezire sunt disponibile pentru intervenţia pe drumurile din judeţ. Restul maşinilor au fost restricţionate.

Recomandările redacției