Ursul din cauza căruia autorităţile din Miercurea Ciuc au fost în alertă, deoarece a intrat în mai multe curţi ale oamenilor şi în curtea unui colegiu, a fost împuşcat, după ce s-a plimbat aproape 12 ore prin oraş.

Ursul din Miercurea Ciuc a fost împuşcat marţi la prânz, după ce s-a plimbat aproape 12 ore prin oraş, intrând în mai multe curţi ale oamenilor, însă fără să producă victime omeneşti. Autorităţile au luat această decizie după ce nu au reuşit să-l alunge în pădure.

Subprefectul judeţului Harghita, Şandor Petreş, a declarat că autorităţile implicate în gestionarea acestei situaţii nu au găsit persoane abilitate care să-l tranchilizeze în timp util, iar forţele de intervenţie nu au reuşit să-l alunge în afara oraşului Miercurea Ciuc. „Pe tot cursul acţiunii s-a încercat alungarea lui, scoaterea din oraş, nu s-a reuşit acest lucru prin niciun fel de metode paşnice. Animalul a intrat în mai multe gospodării, a omorât şi mâncat o capră, a avut reprize de somn, nu s-a reuşit deloc să scăpăm de el”, a spus Şandor Petreş, conform Mediafax.

Ursul a provocat mai multe pagube materiale, a rupt garduri, iar apoi a intrat în curtea unui liceu. Operaţiunea a fost finalizată la prânz, după ce ursul a fost condus spre un loc mai retras. Acesta a murit după primul glonţ al vânătorilor. Potrivit spuselor localnicilor, ursul a ajuns în oraş în noaptea de luni spre marţi, între orele 12.00 şi 3.00.

Recomandările redacției