Un urs a fost împuşcat la Miercurea Ciuc după ce s-a plimbat 12 ore prin oraş

0
628

Ursul din cauza căruia autorităţile din Miercurea Ciuc au fost în alertă, deoarece a intrat în mai multe curţi ale oamenilor şi în curtea unui colegiu, a fost împuşcat, după ce s-a plimbat aproape 12 ore prin oraş.

Ursul din Miercurea Ciuc a fost împuşcat marţi la prânz, după ce s-a plimbat aproape 12 ore prin oraş, intrând în mai multe curţi ale oamenilor, însă fără să producă victime omeneşti. Autorităţile au luat această decizie după ce nu au reuşit să-l alunge în pădure.

Subprefectul judeţului Harghita, Şandor Petreş, a declarat că autorităţile implicate în gestionarea acestei situaţii nu au găsit persoane abilitate care să-l tranchilizeze în timp util, iar forţele de intervenţie nu au reuşit să-l alunge în afara oraşului Miercurea Ciuc. „Pe tot cursul acţiunii s-a încercat alungarea lui, scoaterea din oraş, nu s-a reuşit acest lucru prin niciun fel de metode paşnice. Animalul a intrat în mai multe gospodării, a omorât şi mâncat o capră, a avut reprize de somn, nu s-a reuşit deloc să scăpăm de el”, a spus Şandor Petreş, conform Mediafax.

Ursul a provocat mai multe pagube materiale, a rupt garduri, iar apoi a intrat în curtea unui liceu. Operaţiunea a fost finalizată la prânz, după ce ursul a fost condus spre un loc mai retras. Acesta a murit după primul glonţ al vânătorilor. Potrivit spuselor localnicilor, ursul a ajuns în oraş în noaptea de luni spre marţi, între orele 12.00 şi 3.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.