După temperaturile mari din ultimele zile, apropiate de cele de primăvară, un val rece lovește întreaga țară în perioada următoare. După ce ne-am bucurat de maxime de peste 20 de grade celsius, se pare că urmează acum o răcire semnificativă, la nivelul întregii țări.

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vine cu vești rele pentru români. Conform specialistului, se pare că un val polar va lovi întreaga țară, cu temperaturi extrem de scăzute față de normalul acestei perioade în anumite zone. Temperaturile scad şi cu 10 grade și ar putea ajunge chiar și la -7 grade.

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în ţara noastră”, a anunţat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citat de stirileromanilor.ro.

Când apar ninsorile

Mai mult decât atât, în zonele de munte, dar și în sud-vestul țării, începând cu data de 9 noiembrie, se va abate o masă de aer rece, ceea ce va duce la apariția lapoviței și a ninsorilor. Din această dată, maximele se vor încadra între 7 și 12 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi între -1 și 10 grade. Se va așeza un strat considerabil de zăpadă, mai ales în zonele în care a mai nins deja.

Specialiștii spun că este mult prea devreme să vorbească despre cum va fi iarna, pentru că vremea a devenit foarte schimbătoare la noi în țară, dar cert este că ar putea ninge încă de la finalul acestei luni sau începutul lunii decembrie.

Recomandările redacției