Un vârstnic arădean va protesta în faţa CJP, pentru recalcularea pensiei

1
175

pensionarNemulţumit de pensie şi convins că merită mai mult după zeci de ani de muncă, un pensionar arădean s-a hotărât să protesteze. Vârstnicul va protesta chiar mâine, în faţa Casei Judeţene de Pensii.

Maricel Dănilă, pensionar în vârstă de 65 de ani se consideră neîndreptăţit în ceea ce priveşte cuantumul pensiei pe care o primeşte de la stat, după mai bine de 30 de ani lucraţi. După ce a lucrat în construcţii în ţară, dar şi doi ani peste graniţă, pensionarul s-a ales cu o pensie de 540 de lei, stabilită la limită de vârstă. Înainte de a fi pus în drept de pensie de limită de vârstă, Maricel Dănilă a primit timp de aproximativ patru ani de zile pensie de boală. Pensionarul este convins că, pensia pe care o primeşte nu a fost stabilită corect şi că, nu au fost luate în calcul mai multe perioade în care a lucrat. Cum a muncit doi ani de zile în Italia, vârstnicul vrea să-i fie luată în calcul şi această perioadă, drept pentru care a cerut o revizuire a pensiei. „Când mi-am pus dosarul de pensionare a fost necesară cartea de muncă şi în schimb ar fi trebuit stat de plată. După atâţia ani lucraţi în construcţii este clar că meritam mai mult, nu o pensie de 540 de lei cât. Am cerut revizuirea pensiei, iar acum mi se spune să aduc acte din arhivă. Am lucrat fix doi ani în Italia, dar asta nu s-a luat în calcul, pentru că sunt alte probleme cu actele“, spune Maricel Dănilă.

Conducerea Casei Judeţene de Pensii a susţinut că pensionarului i s-au cerut acte doveditoare pentru alte drepturi financiare câştigate de acesta ca angajat, precum sporurile. De asemenea, vizavi de perioada lucrată în Italia, care, în mod normal ar fi crescut cuantumul pensiei de boală a pensionarului, directorul Casei Judeţene de Pensii Arad, Mihaela Vasil a spus că s-au făcut demersuri continue şi că, răspunsurile părţii italiene au întârziat timp îndelungat. „Am făcut demersuri repetate în Italia pentru care nu ni s-au trimis confirmări. Abia acum ni s-a transmis să trimitem adeverinţe medicale care să confirme că pensionarul a fost în caz de invaliditate, ca să poată fi apoi calculată pensie şi pentru acea perioadă. De asemenea, pentru tot ce a susţinut domnul Maricel Dănilă i s-au solicitat acte doveditoare. Credem că problema sa îşi va găsi rezolvare“, a susţinut Mihaela Vasil directorul Casei Judeţene de Pensii.

Maricel Dănilă ar urma să protesteze mâine în faţa CJP, între orele 13.50 – 16.00, acţiunea sa fiind aprobată de Comisia pentru avizarea adunărilor publice din cadrul Primăriei Municipului.

1 COMENTARIU

  1. Foarte multi pensionari nemultumiti. Din pacate, putini dintre ei s-au gandit sa faca ceva ca sa aiba o „rezerva” la batranete si acum stau cu mana intinsa la un stat ce nu are de unde sa le dea mai mult, Ca sa nu spun ca 65 ani este o varsta la care, cel putin un „barbat” nu sta acasa, lucreaza in paralel cu pensia. Deci, ii recomand ca, in loc sa caute alti vinovati de soarta lui, sa se uite, in primul rand, in oglinda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.