Un viitor mai bun pentru Hălmagiu

0
2066

De multă vreme nu știu să fi avut candidat independent la mandatul de primar al Primăriei Hălmagiu, căci au fost tot din partea unor partide politice. Ce e drept e că s-au cam săturat cetățenii de promisiuni fără acoperire, ca să nu spun altcumva. Eu cred și consider că dacă nu ai făcut aproape nimic într-un mandat, în celălalt nici atât nu vei mai face, doar arunci praf în ochi cetățenilor, ceea ce este urât și nici nu e bine pentru cetățean.
Cum să vii acum să spui că asfaltezi sau că faci diferite lucrări? Din păcate, cetățenii au fost păcăliți, dar s-ar putea să se schimbe situația în multe localități, lucru care s-ar putea întâmpla și la Hălmagiu.
Totuși, să candidezi independent și să-și pună încrederea în tine formațiunile politice reprezintă un mare semn de întrebare.
Însă e evident că electoratul vrea să facă o schimbare și acesta demonstrează că cel de pe funcție nu și-a făcut treaba așa cum a promis, în urmă cu patru ani. Este o vorbă din popor: „porcul nu se îngrașă în Ajun de Crăciun”.
Așadar, candidatul independent domnul Gheorghe Dărău ne-a declarat acum câteva zile: „Nu îmi place gargara politică, de aceea nu m-am băgat în politică, pentru că azi este una, mâine este alta și nu
mi-a plăcut acest lucru. Ce am de spus, spun și nu ascund, iar ce am promis cetățenilor că voi face, să știți că fac și mă implic. Eu nu acuz pe nimeni niciodată, nu am făcut acest lucru, dar dacă vorbim de Hălmagiu ca și comună, se poate spune că a bătut pasul pe loc. Însă nu-și merită soarta această comună, care are tradiții și istorie”, a spus Gheorghe Dărău.
Într-adevăr e păcat de comuna Hălmagiu, iar centrul comunei arată sub orice critică. Nemulțmirile cetățenilor vizavi de lucrările care s-au făcut în centru au ajuns și la urechile noastre și chiar ne-au arătat că deși s-a asfaltat centrul comunei, deja asfaltul e distrus, fiind de calitate inferioară și au început să apară gropi.
„Primarul este la
dispoziția cetățeanului, nu invers”
Poate alții cred greșit că dacă ai ajuns pe scaunul de primar toată lumea trebuie să stea în poziție de drepți, vezi Doamne, că este domnul primar. Trebuie să avem respectul reciproc, mai ales că primarul e plătit din banii noștri publici.

 • Domnule Dărău, ce v-a determinat să candidați la func­ția de primar al comunei Hălmagiu?
 • În primul rând, vreau să vă spun, că Hălmagiu aproape intră în amorțire și să vă spun drept, de aproape un an de zile, lumea mă tot provoacă în fel și chip, îmi arată niște aspecte din comună și această decizie să știți că am luat-o în familie, pe lângă cetățenii care tot m-au presat și până la urmă am ajuns să candidez independent. Sunt sigur că voi câștiga doar cu sprijinul cetățenilor, mulți dintre ei mă sună seară de seară la telefon, spunând că dacă nu voi candida, ei nu se mai duc la vot, că nu au pentru ce.
 • Am văzut pe pliantul dumneavoastră că aveți un program foarte bun, de care are nevoie comuna Hălmagiu. Am rugămintea, pe lângă programul pe care îl aveți, să vă faceți și o scurtă prezentare
 • Da, evident că am un program pe care mă bazez. Mă numesc Dărău Gheorghe, colonel în rezervă, fost comisar-șef de poliție în cadrul Poliției Rutiere Arad, în prezent pensionar, după 32 de ani de activitate în slujba cetățenilor. Nu am făcut politică, mă pricep să fac administrație și mă bazez pe dorința cetățenilor de schimbare, pentru a învinge ca independent. Majoritatea dintre cetățeni mă cunosc încă de când mergeam la școală, mulți dintre cetățeni au crescut cu mine, iar acum acestora le cer ca, împreună, să schimbăm viitorul comunei Hălmagiu pentru că în acest fel nu se mai poate merge mai departe. Am spus-o, nu vreau să fac politică, vreau să fac ceea ce am făcut o viață, să fiu corect, onest și cinstit și să fiu în slujba și aproape de cetățeni. Mă doare atunci când aud că am fost la Primărie și mai trebuie să vin și mâine, astfel mi-a spus un localnic din satul Brusturi, o persoană de 63 de ani, și atunci despre ce vorbim, mai bine să mergem la vot în 27 septembrie 2020.
  Proiecte propuse pentru următorii 4 ani
 • Acum să-mi spuneți o mare parte din proiecte.
 • Da, începem cu asfaltarea tuturor drumurilor care fac legătura între centrul de comună, sate și cătune.
  • realizarea cadastrului general, care este o problemă;
  • modernizarea terenului de fotbal și reînființarea echipei de fotbal și construirea unei săli de sport cu teren sintetic;
  • reabilitarea și dotarea dispensarelor medicale din comună;
  • reabilitarea grădiniței din Hălmagiu;
  • reabilitarea Căminului Cultural din Hălmagiu și dotarea celorlalte din sate;
  • extinderea sistemului de alimentare cu apă și refacerea rețelei de canalizare și stației de epurare;
  • reabilitarea clădirilor care fac parte din patrimoniul comunei Hălmagiu, cât și amenajarea trotuarelor;
  • atragerea investitorilor în comună pentru crearea de locuri de muncă;
  • înființarea unui centru de colectare a fructelor de pădure;
  • introducerea unor curse periodice de transport local;
  • modernizarea pieței agro-alimentare;
  • sprijinirea cetățenilor privind accesarea de fonduri europene;
  • construirea de capele mortuare în toate satele;
  • acordarea de facilități investitorilor locali în vederea dezvoltării;
  • oferirea de sprijin financiar pentru toate cultele religioase;
 • Voi elimina plimbările pentru APIA, vom cere ca o persoană să se deplaseze la Hălmagiu, îi voi asigura spațiul necesar; am în vedere înființarea unui punct de colectare a laptelui. Voi face întâlniri cu cetățenii la sate, unde vom aborda problemele lor și ale comunei, mai sunt foarte multe, dar vreau să vă spun de la bun început că nu vă dezamăgesc și ceea ce nu am făcut niciodată, este să dezamăgesc pe cineva, ca drept fapt uitați-vă pe pliantul meu, toate partidele politice sunt alături de mine, atenție! nu și-au pus primar pe listă să candideze, deoarece așa avem posibilitatea de a face schimbarea pe care dumneavoastră și noi cu toții ne-o dorim. Haideți să facem o surpriză pe data de 27 septembrie 2020, cu un nou primar, Gheorghe Dărău.
 • Știu că se fac presiuni asupra dumneavoastră, dar mai este un pic și spunem stop că s-a ajuns la capătul răbdării. Totuși, de ce candidați independent?
 • Îmi doresc o carieră în administraţie cu succes, sunt independent, nu am listă de consilieri, dar sunt susținut de candidații pentru Consiliul Local din PSD, USR, PMP, ALDE, PPU și PRM. Voi candida doar pentru funcția de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.