Una caldă, trei reci, pentru Claudius Mladin

0
288

Claudius Mladin a avut parte de o veste neplăcută de la Curtea de Apel Timișoara. Asta, în condi­țiile în care instanța a decis să îi respingă acțiunea intentată împotriva Ministerului Educației, ca urmare a faptului că a fost demis. „Respinge excepţia litispen­denţei. Respinge cererea de suspendare a judecăţii. Respin­ge ca nefondată acţiunea formulată de reclamantul Mladin Claudius-Lucian în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara”, se arată în soluția pe scurt publicată pe site-ul Curții de Apel.
Mladin a fost demis în luna august a anului trecut, prin fax, alături de alți 12 inspectori școlari generali, în locul său fiind numită interimar Anca Stoenescu. După demitere, Claudius Mladin și-a continuat activitatea didactică de profesor de sport, la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, unul dintre cele mai bune colegii din județ. Ulterior însă, în octombrie, a câștigat o primă bătălie în instanță cu Ministerul Educației, întorcându-se la conducerea IȘJ, având în vedere că magistrații au decis suspendarea ordinului prin care a fost demis. A urmat însă o evaluare pe care a picat-o, astfel încât a contestat în instanță și acest aspect, astfel încât acum se judecă într-un nou dosar cu Ministerul Educației și cu Comisia de contestații privind evaluarea activității manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți din inspectoratele şcolare și directorii caselor corpului didactic.
Mai trebuie spus că în momentul de față, Mladin se află în concediu medical, la conducerea IȘJ aflându-se Anca Stoenescu, care poartă titulatura de inspector școlar general delegat.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.