Una dintre cele mai frecventate universități din țară de către studenții arădeni a decis că doar cei vaccinați se pot caza în cămine

0
655

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a decis că doar studenții vaccinați sau care au trecut prin boală se vor putea caza în cămine. Anual, zeci de studenți arădeni iau calea Clujului, pentru a studia într-una din facultățile acestei universități.

Într-o hotărâre a Senatului UBB se arată că în căminele studențești vor fi cazați doar studenții vaccinați, care au schema completă de vaccinare de cel puțin zece zile. Vor putea fi cazați de asemenea și studenții care se află între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, scrie Monitorul de Cluj.

Aceste condiții se aplică și personalului din cadrul căminelor studențești.

În situații de excepție, studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale documentabile pot fi cazați, la cerere, în regim special. De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, cu condiția ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței”, se mai arată în hotărârea Senatului UBB.

De asemenea, urmează ca fiecare facultate din cadrul UBB să anunțe în care dintre cele trei scenarii se vor desfășura cursurile în noul an universitar, decizia fiind luată de facultăți.

Noi am fi preferat să începem cu organizarea cursurilor faţă în faţă (clasic) pentru toată lumea, însă trebuie să avem în vedere prevederile legale cumulate cu toate condiţiile pe care noi le putem oferi ca infrastructură academică pentru asigurarea protecţiei în pandemie. Deşi încurajăm scenariul clasic, fiecare facultate, în funcţie de profil şi de resurse, îşi va stabili scenariile aplicabile programelor proprii din cele trei stabilite de ministerul de specialitate (clasic – hibrid – online), pentru a se asigura atât o calitate crescută a actului academic, cât şi protecţia stării de sănătate a comunităţii UBB şi a oraşului. Educaţia în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preţ! Accesul la educaţie în regim clasic este acceptabil doar în condiţiile protecţiei neechivoce a sănătăţii şi a vieţii în condiţii de pandemie”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.