Locuitorii din zona străzii Cehov din cartierul Grădiște vor scăpa de bălării, animale sălbatice – vulpi, șacali, șobolani, șerpi, câini ai străzii. În locul unei zone lăsate de izbeliște se va ridica un cartier rezidențial, care va ridica întreaga zonă la un alt nivel: civilizat, modern, sigur și demn. Practic, una dintre cele mai frumoase zone rezidențiale se va ridica în cartierul Grădiște.

Într-un final, în ciuda înverșunării USR de a bloca proiectul și de a pune bețe în roate cu orice preț, zona rezidențială din Grădiște merge înainte, iar cei mai câștigați vor fi oamenii din zonă.

PUZ-ul a fost avizat de Comisia de urbanism, iar Primăria a afişat la transparenţă un proiect de hotărâre CLM privind aprobarea documentaţiei urbanistice aferente investiţiei.

Dezvoltare armonioasă a întregii zone

Sunt cinci parcele disponibile, aparținând firmei INTECO HOLDING, pe care se va construi cartierul rezidențial. Pe patru dintre ele se vor construi blocuri, iar pe a cincea parcelă vor fi spații verzi și drumuri. La parterul fiecărui bloc vor fi amenajate spații pentru birouri și magazine. Zona rezidențială ce urmează a fi construită va avea imobile cu destinația de locuințe colective cu mai mult de șase apartamente și spații comerciale la parterul acestora. Blocurile vor fi cu P+3E+2Er și P+4E+2Er.

Zona este declarată în acest moment ca fiind zonă industrială. Prin construirea acestor blocuri, INTECO HOLDING va ridica nivelul zonei, aceasta devenind civilă.

Iată ce spune municipalitatea în legătură cu noul cartier rezidențial din Grădiște:

Amplasamentul pe care se propune dezvoltarea unei zone rezidențiale este conform Planului Urbanistic General zonă industrială, limita între zona rezidențială și cea industrială fiind tocmai strada Cehov din cartierul Grădiște. Este și motivul pentru care se impunea reglementarea terenului printr-o documentație de urbanism care se află în prezent la transparență decizională. O situație similară a fost și pe strada Măcieșului, din cartierul Aradul Nou, unde documentația de urbanism a fost necesară, zona neavând reglementări prin PUG. Realizarea proiectului imobiliar de pe strada Cehov va contribui semnificativ la dezvoltarea armonioasă a zonei. În plus va reprezenta o zonă tampon între casele existente și terenul pe care, în orice moment, se poate solicita autorizare directă pentru producție, fără să fie nevoie de consultare publică. Mai mult decât atât, vor fi create funcțiuni complementare de care vor putea beneficia toți locuitorii zonei. În ceea ce privește regimul de înălțime al locuințelor colective admis în zonele cu locuințe individuale, acesta este reglementat de HCLM nr. 223/ 2012”.

Voicu Sida

Adrian Cotuna

 

Recomandările redacției