Una dintre cele mai moderne piețe de lemne din țară a fost amenajată la Arad

0
369

Administrația liberală arădeană a demarat în luna august a anului trecut amenajarea unei noi piețe de lemne pe strada Poetului, unde municipalitatea și-a propus să mute comercianţii din Piaţa Obor. Așa se face că acolo unde până nu demult nu erau decât gunoaie, a fost realizată pe o supra­față de 18.017 mp, cea mai modernă piață de lemne din România.
Cât despre investiție, aceasta este în va­loare de 4,4 milioane de lei, banii provenind din bugetul local.
Dar ce s-a făcut acolo mai exact? Pe o suprafață de 8.300 de metri pătrați s-a amenajat o platformă rutieră din beton; pe alți 2.750 de metri pătrați s-a amenajat o platformă rutieră pentru expunerea materialului lemnos destinat construcţiilor sau lemnelor pentru foc, dar s-a făcut și o parcare pentru autocamioane și una destinată autoturismelor clienţilor. „Am făcut eforturi pentru un spaţiu de comerţ civilizat, în care atât cei care vând cât şi cei care cumpără să beneficieze de condiţiile cele mai bune. Piaţa este lângă şoseaua de centură, se asi­gură soluţii de transport fără să aglo­merăm traficul din centrul oraşului”, a declarat primarul Călin Bibarţ.
Piaţa de lemne este dotată cu un rezervor PSI cu staţie de pompare şi hidranţi exteriori, un container administrativ, grupuri sanitare pentru cumpărători şi cu o cabină de pază. De asemenea, beneficiază de iluminat exterior și instalaţie de supraveghere video.
Următorul pas care a fost făcut a fost semnarea contractului de delegare a gestiunii către SC Târguri, Oboare, Piețe Arad SA, societate care administrează târgurile, oboarele și piețele din municipiu, urmând ca în viitorul apropiat comercianții de lemne să se mute acolo. Aceștia vor putea astfel
să-și desfășoare activitatea în condiții cum nu se poate mai civilizate.
Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus
Publicitate SRL, cod mandatar 21200012, tiraj 1230

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.