Una „manita” alb-roșie pentru calificarea în Finala Cupei: Unirea Sântana – Victoria Zăbrani 1-5

0
132

Rejucarea semifinalei de Cupa României (faza județeană) a adus în tribunele arenei din Pecica aproximativ 50 de spectatori. Pe o vreme călduroasă și pe o suprafață de gazon bună, cele două echipe au demonstrat veleități ofensive încă din start.
După o preluare greșită a lui Măgulean în poziție excelentă de finalizare și o reluare pe spate a lui Capătă prinsă de Șoltesz, a căzut și golul. În minutul 8, Zele a executat lângă bara din dreapta lui Csurka o lovitură liberă de la 19 metri, portarul Unirii a respins până la Băd, care a înscris din 6 metri, ușor lateral stânga. Reacția „roș-negrilor” a venit prin șuturile de la distanță ale lui Avrămuțiu și Martin, respinse cu dificultate de Șoltesz. După 10 minute de dominare a Sântanei, Zăbraniul a ieșit din nou la joc cu faza golului de 0-2. Popa a învăluit la pasa lui Gherghel pe dreapta, a centrat perfect în fața porții, de unde Fl. Pavel a trimis cu latul în plasă. Chiar și după pauza de hidratare, tot Zăbraniul a fost echipa mai activă și a găsit și golul trei după 28 de minute de joc. Gherghel
l-a angajat pe Băd, acesta i-a luat fața lui Csurka, l-a driblat scurt și a trimis din unghi în plasă. Evoluția modestă a lui Peia (intrat cu probleme medicale pe gazon) s-a concretizat și printr-un penalty făcut asupra lui R. Popa, pătruns pe dreapta în careu. Zele a trimis liftat în plasă de la punctul cu var și scorul devenea 4-0 (min. 36). Capătă, Avrămuțiu și Martin au încercat poarta de la peste 30 de metri, dar fără efect pe tabelă, așa că pauza venit cu un scor neverosimil în favoarea teamului lui Irimia: 4-0. După ratarea lui Pavel din debutul reprizei, Sântana a controlat clar ostilitățile, iar Șoltesz a fost remarcat de Avrămuțiu dintr-o lovitură liberă de la marginea careului lateral stânga, dar mai ales de Ginghină și Prică, ambii trăgând în el din poziții clare de gol. Apoi, a venit rândul lui Martin să rateze incredibil, din 4 metri, șutând peste poartă după o bâlbâială a lui Francescu. Capătă a tras bine cu pământul, dar și Pavel a fost periculos de la distanță, printr-un șut în cros de la 25 de metri lateral dreapta. În cele din urmă, mai precis în minutul 78, Unirea a redus din diferență. Șoltesz a scăpat din mâini mingea trimisă din corner de Ginghină, iar Capătă a trimis mingea în plasă din numai 5 metri. Trei minute s-a păstrat diferența de trei goluri, căci Măgulean a punctat și el, după ce a primit o pasă de la Băd și a trimis pe lângă Csurka din 10 metri ușor lateral stânga. Paven a tras în două rânduri spectaculos, cu stângul, de la distanță, dar de fiecare dată mingea a ocolit buturile porții adverse. Nici Avrămuțiu nu a avut noroc, căci „torpila” sa a lovit transversala, în timp ce Șoltesz și-a completat evoluția bună cu alte două intervenții bune la șuturile lui Capătă și Prică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.