Una „manita”… de goluri și puncte avans: Crișul Chișineu-Criș – Glogovăț 5-0

0
189

Era greu de crezut că liderul autoritar al Ligii a IV-a va avea pro­bleme tocmai cu o formație ce-și propune evitarea retrogradării, ce s-a mai prezentat și în puțini oameni pe Crișul Alb. Calculele hârtiei s-au respectat întocmai, la finalul zilei „alb-albaștrii” bucurându-se pentru o „manita” ce nu are legătură doar cu scorul de pe tabelă, ci și cu punctele avans față de Lipova.
Avându-i pe Șulea și Jichici suspendați, iar pe Sălăgean accidentat, Mihai Roșca a fost nevoie să-l debuteze ca titular, la numai 16 ani, pe Loredan Todinca. Acesta s-a integrat rapid în schemele echipei, dar asta și pentru că „greii” s-au ocupat să nu simtă presiunea. Tabela s-a modificat repede, prin bara-gol „marca” Modan (min 8), pentru ca Alin Mihai să profite de o centrare a lui Cornei bălâbâită de defensiva gazdelor (min. 28). Scorul pauzei a fost, însă, 3-0, ca urmare loviturii libere executate impecabil de Ciornei, în vinclu, pe colțul lung.
Deși au mai redus „motoarele”, amfitrionii tot au mai înscris de două ori în poarta lui Vîrtaci. Mai întâi, Jude și Borșa au repetat faza de etapa trecută, juniorul bihorean marcând cu capul de pe colțul lung, iar Modan a închis tabela cu cel de-al 12-lea gol al său: lat în plasă după o respingere greșită a defensivei adverse. „Ne bucurăm de încă trei puncte și de cele 5 din fața Lipovei, dar sperăm ca până la vacanța de iarnă să fie și mai multe. Poate chiar după meciul din etapa viitoare, Lipova – Sântana…”, a menționat golgheterul Crișului.
La rândul său, Daniel Che­recheși consideră că: „Dincolo de poziția de lider și avansul față de locul 2, mă bucură jocul echipei, unul peste nivelul Ligii a IV-a. Totodată, sunt încântat de cei trei copii din cadrul propriei pepiniere, Todincă, Chiș și Horga, acesta din urmă la primele minute în Liga 1. Vrem trei puncte și la Mailat, nu ne desconsiderăm adversarul, eu cred că vom avea parte de un meci destul de greu”, a men­ționat managerul general al Crișului.
Formații:
Crișul: Mucha – Ciornei (55 Ember), Pavel, Lung, Jude – Borșa, Teședan, Turcuș (70 Horga), To­dinca (46 I. Chiș) – Al. Mihai (46 Covaci), Modan.
Glogovăț: P. Vîrtaci – Gherman (80 D. Ciobanu), Stavilă, Tănasă, L. Avram – Goldiș, Negrea, Magdi, Doboș – B. Chiș, Bubuș.
Arbitri: Dorinel Herțeg – Sorina Betea, Paul Radu. Observatori AJF: Mircea Bondar, Daniel Scridon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.