Undă verde la modernizarea unei noi legături rutiere între Arad – Timișoara

0
730

Conducerea Consiliului Județean a anunțat că este pe cale să fie reglementată situația privind achiziția lucrărilor de execuție pe drumul județean ce face legătura între Sânpetru German şi limita judeţului Timiş, spre comuna Gelu.

Autoritatea de Management POR din Ministerul Dezvoltării a transmis către CJA, o adresă prin care reglementează modul de aplicare al OUG 114/2018 referitoare la verificarea achizițiilor publice. Anunțul a apărut la o zi după ce Agenția de Dezvoltare a Regiunii V Vest anunța la Timișoara modernizarea drumului județean din Timiș, pe ruta Cărpiniș-Biled-Bărăteaz-Gelu, până la limita cu județul Arad. Astfel, se va crea astfel încă o legătură rutieră bună între Arad și Timișoara.

Investițiile în cele două județe vor fi realizate din fonduri europene.

Proiectul de modernizare a tronsonului de drum Sânpetru German şi limita judeţului Timiş are o valoare de aprox. 3,8 milioane euro, din care contribuţia Consiliului Judeţean Arad este de circa 70.000 de euro. Lucrarea constă în modernizarea a aproximativ 7 kilometri de drum. La asta se adaugă faptul că, anul trecut, Consiliul Județean Arad a finalizat reabilitarea drumului județean Arad-Felnac-Secusigiu.

Tronsonul din județul Timiș ce va fi modernizat este de 37 de kilometri de drum județean, până la limita cu județul Arad, pentru conexiunea cu autostrada A1. Valoare lucrării este de peste 16 milioane de euro.

Peste 45 de kilometri de drum, conectat la TEN-T

În urma investiției, cele două județe vor avea peste 45 de kilometri de drum județean modernizate din fonduri europene, conectat la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

 „Acest drum face parte din strategia noastră de dezvoltare și este rezultatul consultărilor Consiliului Județean Arad cu conducerea Consiliului Județean Timiș. Arădenii de dincolo de Mureș vor avea un acces mai facil spre municipiul Timișoara, iar timișorenii, înspre autostrada Arad-Nădlac și, mai departe, spre București sau spre vestul continentului. Această investiție din cele două județe este un exemplu de cum ar trebui gândite proiectele comune de dezvoltare. Din păcate, avem foarte puține astfel de exemple în România, și din fericire unul dintre ele este la nivelul județelor Arad și Timiș”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Despre proiect a vorbit și directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim: „Este un drum în parteneriat cu județul Arad. Împreună vor lega toată zona de Nord și de Est a județului cu autostrada, este o descărcare foarte bună la Pecica. Practic, locuitorii din zona până spre Sânnicolau Mare pot să vină pe această rută, să urce pe autostradă  la Pecica fără să fie nevoiți să treacă neapărat granița în Ungaria. Cu atât mai mult cu cât infrastructura care va fi reabilitată se află într-o situație destul de precară, practic va fi o soluție extraordinară pentru locuitorii din zonă și, evident, pentru cine dorește să coboare de pe autostradă către acea zonă a județului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.