Bugetul județului a fost rectificat, iar administrația județului a făcut unele noi alocări pentru investiții demarate anul acesta. Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a primit undă verde în ședința Consiliului județean.

Veniturile bugetului local s-au majorat cu suma de 4.000 de lei în urma încasării peste suma prognozată la elaborarea bugetului pentru anul 2019 a vărsămintelor din profitul net de la R.A. Zona Liberă Curtici, cu 4.894 mii lei pentru implementarea Programului pentru școli al României în perioada septembrie – decembrie a anului școlar 2019 – 2020 și cu suma de 1.253 mii lei în baza O.G. nr.12/12.08.2019 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019.

Cheltuielile aprobate au vizat diferite domenii de activitate. Astfel, s-a alocat suma de 1.935 mii lei în vederea realizării unor lucrări de reabilitare/modernizare a imobilului situat în municipiului Arad, Calea Aurel Vlaicu, nr.56 – 76 și a reparațiilor capitale la acoperișul clădirii situate pe B-dul Revoluției nr.81. Totodată, s-a alocat suma de suma de 20 mii lei pentru achiziționarea de echipamente IT la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, în vederea implementării proiectului finanțat din fonduri externe nerambursabile „Măsuri integrate de îmbunătățire a accesului la educație al copiilor din școli defavorizate”.

„Am alocat bani pentru domeniile care au avut nevoie de finanțare pentru continuarea proiectelor și investițiilor începute în acest an”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Recomandările redacției