•  Interviu cu Ioan Pintean, primarul comunei Șepreuș

Vizita de documentare, pe care am făcut-o acum câteva zile în comuna Șepreuș, în cursul căreia a fost programată și o întâlnire cu primarul Ioan Pintean, a fost la un moment dat sub semnul întrebării, având în vedere că edilul-șef a avut o problemă medicală. Din respect pentru cititorii ziarului Glasul Aradului, acesta a ales însă să treacă peste toate și să ne acorde un interviu.
– Domnule primar, pentru început aș vrea să vă spun că nu pot să nu observ că ori de câte ori am stabilit vreo întâlnire cu dumneavoastră a fost prezent și domnul viceprimar.
– Așa mi se pare normal, ca la discuții să participe și domnul viceprimar. Eu zic că acolo unde nu există colaborare între primar și viceprimar, nu pot să fie nici realizări pe măsura celor așteptate de cetățeni. La noi însă este unitate, ca într-o familie. Și masa de prânz o luăm împreună…
– Cam rar mai întâlnești așa, domnule primar.
– După cum vă spuneam, noi lucrăm după un principiu care are la bază unitatea. Unde există unitate, și rezultatele sunt pe măsură.
– De anul 2017 nu vă mai întreb, deoarece știu că ați stat bine, dar spuneți-ne ce veți face anul acesta.
– În primul rând vreau să vă spun că a ajuns deja echipa care va începe lucrările la școala cu clasele I-IV și la grădinița cu program normal.
– Dar ce ați făcut cu copiii? Unde ați amenajat spațiul în care aceștia vor putea să învețe în continuare? Vă întreb acest lucru având în vedere că elevii și copiii de la grădiniță nu sunt în vacanță acum.
– Când am stabilit calendarul lucrărilor, am avut în vedere să rezolvăm și problema spațiului în care îi vom muta pe cei mici. Am identificat dou săli, într-o clădire care aparține Bisericii Ortodoxe, am făcut o înțelegere cu preotul paroh, iar pe copiii de la grădiniță i-am mutat într-o sală de sport.
– De unde primiți fondurile pentru a executa lucrările?
– Proiectul desprea care vorbim a fost realizat în anul 2016 și este pe PNDL. Trebuia să facem ceva, nu se mai putea sta așa, iar copiii să meargă la toaletă în fundul curții. Când totul va fi gata, vor beneficia de grupuri sociale noi, de centrale termice noi. Aproape totul va fi nou.
– Anul acesta mai aveți vreun proiect.
– Da. Avem un proiect prin GAL, pentru construirea unei capele mortuare. Avem deja stabilit și locul, în cimitir. De altfel, trebuie spus că facem această investiție la cererea cetățenilor, care ne-au solicitat să facem ceva în această privință.
– La alte investiții vă mai gândiți?
– Cu siguranță. Am terminat studiul de fezabilitate pentru modernizarea a 7,5 kilometri de străzi, vom moderniza baza sportivă, care va avea vestiare noi, tribună cu peste 150 de locuri și un gard care o va împrejmui. Așteptăm cu mare nerăb­- dare deschiderea sesiunii de depuneri de cereri de finanțare. De altfel, mai trebuie menționat că mai avem în derulare un proiect comun cu comunele învecinate privind introducerea gazului metan. De asemenea, mai avem în vedere încă două proiecte. Unul, pentru amenajarea unei parcări în fața Școlii Gimnaziale „Mihai Veliciu”, unde sunt calsele V-VIII și amenajarea unui parc în fața Primăriei, căreia dorim să îi schimbăm fața. Mai avem promisiuni din partea Consiliului Județean că în acest an vor demara lucrările la Drumul Județean Sintea-Șepreuș, care acum este într-o stare deplorabilă, de nu îți mai vine să circuli pe el.
– Având în vedere că în mediul rural cultivarea pământului a rămas o ocupație extrem de importantă, v-aș ruga să ne spuneți care este situația la Șepreuș din acest punct de vedere.
– Avem pe raza comunei o societate care a cumpărat o suprafață de pământ destul de mare și a luat teren în arendă și de la cei care nu pot să îl lucreze. În plus, a absorbit forță de muncă forță de muncă de pe raza comunei noastre, iar în ceea ce privește utilajele, acestea sunt dintre cele mai performante.
– Sătenii sunt mulțumiți de activitatea acestei firme?
– Cum să nu fie. Sunt cu toate la zi, iar cei de acolo sunt foarte corecți față de oameni.
– Vă mulțumim.

Recomandările redacției