Tema centrală a discuţiilor politice din ultimele zile este, desi­gur, prelungirea situaţiei tensio­- nate generate de disputa dintre PSD şi preşedintele Iohannis. Acesta pare a amâna o decizie în ce priveşte situaţia procurorului-şef DNA. Asta a generat deja cel puţin două curente de opinie în PSD. Există voci care pledează pentru suspendare, altele că nu e cazul. Cel puţin să se mai aştepte.
Situaţia pare a se răsfrânge şi în teritoriu, unde şi filialele, poate şi în urma efortului depus pentru mitingul de la Bucureşti, acuză o oarecare stare de nervozitate. Ieri la şedinţa CLM, primarul Falcă a avut chiar o şedinţă liniştită. Proiectele au trecut precum cuţitul prin unt. Desigur unele cu utilitate pentru toţi arădenii. Chiar şi consilierul liberal Bogdan Boca nu s-a abţinut să nu spună că: „În cel mai scurt timp municipalitatea va începe reabilitarea termică a 82 de blocuri care au fost cuprinse în programul local. Proiectul a trecut în unanimitate, de această dată nu am fost blocați așa cum s-a întâmplat în cazul parcării subterane din Piața Avram Iancu sau în cazul altor proiecte esen­țiale pentru arădeni. Apreciez faptul că toți consilierii locali au votat acest proiect de pe ordinea de zi, probabil și datorită faptului că cei doi pesediști mereu înverșunați împotriva municipalității, Cheșa și Vărcuș au absentat. De obicei când pe ordinea de zi se află proiecte utile și importante pentru oraș aceștia doi nu se prezintă la ședin­țele de CLM”.
Chiar şi unele surse din PSD au lăsat să se-nţeleagă că nu e totul „lapte şi miere“ în organizaţia locală a social-democraţilor şi astfel se explica absenţa de la şedinţa CLM de ieri, a celor doi consilieri: Ilie Cheşa şi Beniamin Vărcuş. Acesta din urmă este chiar liderul grupului PSD-ALDE din CLM Arad, al opoziţiei faţă de puterea locală cum ar veni. Misterul a fost însă repede dezlegat. Atât Beniamin Vărcuş, cât şi Ilie Cheşa au fost la Bucureşti pentru nişte probleme de serviciu. Consilierul Ilie Cheşa ne-a declarat: „Sunt la un curs profesional în Bucureşti şi de aceea am absentat. Pot dovedi oricând acest lucru. Dar alta este problema: în special consilierul liberal Boca, dar şi alţii spun că PSD Arad este de vină pentru toate nereali­zările administraţiei locale, care amintesc că este la pu­tere de mai bine de 14 ani. Poate ne explică stimaţii consilieri ai puterii locale, cum se face că «aruncăm» 3,5 milioane de euro pe întreţinerea spaţiilor verzi, iar acest lucru nu prea se vede“. Cam acestea au fost schimburile de „săgeţi“ dintre cele două părţi. Cel puţin în mod oficial, e pace în tabăra social-democrată.
(G.C.)

Recomandările redacției