Ungaria a eliminat restricțiile pentru românii care vor să treacă granița

0
897

Tranzitarea Ungariei va fi mult mai facilă pentru românii care deopotrivă vor ieși sau vor intra în România. Au fost ridicate restricțiile impuse de autoritățile maghiare, atât în ceea ce privește permisele de muncă solicitate la graniță, cât și privind tranzitarea efectivă a statului maghiar. În urma refuzului autorităților de la Budapesta de a permite tranzitarea Ungariei cetățenilor români care nu au contracte de muncă în alte țări europene, oficialii Ministerului Afacerilor Interne din România au inițiat discuții cu partenerul maghiar.

Discuțiile demarate la începutul acestei săptămâni au avut drept scop eliminarea restricțiilor care au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei solicitate unilateral cetățenilor români.

Oficialii maghiari ne-au transmis, în după-amiaza zilei 16 iunie, că din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00.00, ora Budapestei, respectiv ora 01.00, ora României, vor fi eliminate restricțiile de tranzitare a teritoriului național al Ungariei pentru toți cetățenii români”, au transmis reprezentanții MAI, miercuri.

Discuțiile purtate de reprezentanții MAI cu partea maghiară se înscriu în acțiunile Ministerului Afacerilor Interne din toată această perioadă pentru a asigura cetățenilor români posibilitatea de a ieși și de a reveni în țară în condiții cât mai bune.

Ungaria a acceptat ca începând de miercuri cetățenii care vin din România să nu mai intre în izolare sau carantină pe o perioadă de 14 zile, deşi în ţara noastră numărul cazurilor de COVID-19 e mai mare de cinci la un milion de locuitori.

Șoferii care au ajuns marți la Nădlac 2 – Autostradă și au vrut să iasă din țară au fost redirecționați către un alt punct vamal: Nădlac 1. Abia în graniță, susțin ei, au aflat că Nădlac 2 este destinat doar TIR-urilor și mașinilor de marfă. De data aceasta, cozile de mașini s-au întins atât pe sensul de venire în țară, cât și pe cel de plecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.