Contradictoriu precum o curvă familistă, discrepant ca un pervers sentimental sau alienat ca un temerar în budigăi împroșcați. În două cuvinte: Viktor Orban. Te cucerește cu lupta sa pentru familie, pentru promovarea normalității și creșterea de copii, dar i se rupe de cele peste 10 milioane de suflete de ucraineni care nu știu dacă vor reuși să treacă peste această iarnă, având de înfruntat frigul în beznă și fără nicio sursă de căldură.

Te ademenește cu „Europa creștină“, cu întoarcerea la Hristos și protejarea Bisericilor creștine de pe bătrânul continent, dar uită de „iubirea față de semeni“ atunci când îi înconjoară cu sârmă ghimpată pe copiii nevinovați care fug din calea războaielor și caută un loc unde să supraviețuiască.

Face paradă de principii istorice la meciuri de fotbal, printre înjurături și fanfaronade.

Vrea o Europă unită în jurul nucleului familiei, a principiilor creștine autentice, a Bisericii, aducând în discuție Ungaria Mare – mâzgălită pe un fular, care nu face altceva decât să provoace, să stârnească, să tensioneze și să dezbine și mai mult șubreda „frăție“ europeană.

Cu argumentul labil al absurdului înfășurat în jurul grumazului, Orban găsește de cuviință că este „momentul prielnic“ să provoace tensiuni segregaționiste. Ungaria Mare nu este altceva decât o utopie imbecilă, vomată de pe gâturile frustraților care… „au rămas fără țară“, este un moment apus, pierdut pentru totdeauna, definitiv și care mai este menționat nostalgic, doar ca un memento colectiv sau aspirație a șovinilor unguri.

Viziunea iredentistă și plină de venin a ultimului Gingis Han al Europei, însă cu o hoardă mult intrată la apă și absolut inofensivă, merită tratată cel mult… cu medicamente și cu indiferență.

Politicienii noștri merită, rar găsești motive să îi lauzi, aplauze pentru modul în care au tratat gestul provocator și inutil al premierului ungar. Au dat dovadă de maturitate, lăsând javra să spere și să latre în gol. Ungaria Mare? – la Paștele cailor!

Când zboară porcul…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Pavels spune:

    Da, în stilul caracteristic ultranaționalist … Dar mie mi-ar plăcea să fie român și să promoveze ideea de ”România mare !” – Dar și așa ar putea să aibă pe un capăt de fular această variantă…

Recomandările redacției