Unii arădeni nu au înțeles încă ce înseamnă izolarea, așa că polițiștii sunt obligați să amendeze în continuare

0
1538

După săptămâni la rând în care românii, implicit și arădenii, au primit numeroase amenzi pentru că nu respectau izolarea sau carantina, aceștia par că nu vor nici măcar acum să înțeleagă regulile după care se procedează în această perioada. Astfel, controlând persoanele ce au intrat de curând în țară și au ales izolarea la domiciliu, autoritățile arădene au dat peste un cetățean care a ales să incalce regulile.
„Polițiștii arădeni, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali acționează integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, 22.05.2020, polițiștii arădeni au verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 311 persoane și 20 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate. Pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, poliţiştii arădeni au aplicat unei persoane o amendă în cuantum de 1.000 de lei, în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi a Hotărârii Guvernului României nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19. În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 343 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare la domicili, fără să constate abateri”.
Cât despre situația celorlalți cetățeni arădeni, la nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 167 de persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1203. În ceea ce privește persoanele izolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1534, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de izolare la domiciliu este 3858. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.