Unii arădeni nu renunță la purtarea măștii în spațiile deschise

0
734

Anularea restricțiilor de noapte, dar și debarasarea de mască în spațiile publice a venit în Arad odată cu frica față de normalitate.  

Deși se împlinește aproape o lună de când măsurile de relaxare au intrat în vigoare, mulți locuitori ai municipiului stau în gardă. Aceștia invocă diverse motive, unii spun că s-au deprins cu masca și nu pot să nu o poarte afară, în continuare, dar și că încă le este frică să nu se îmbolnăvească de Covid-19. 

Alții însă, s-au bucurat de libertatea pe care și-au recuperat-o. Astfel, începând cu data de 15 mai, terasele Aradului nu au mai fost pustii nici într-o singură noapte. Tinerii, în special, au profitat din plin de anularea purtării măștilor în spațiile deschise, dar și de renunțarea restricțiilor de circulație după ora 22:00. 

Am decis să discutăm cu câțiva arădeni, pentru a înțelege în ce constau temerile unora, dar și fericirea altora. 

„Eu mai bine mă protejez în continuare, chiar și afară. Mi-e frică, nu vreau să risc cu sănătatea mea”, ne-a declarat o femeie în jur de 40 de ani. 

Totodată, unele persoane cu care am discutat, au spus că se bucură că restricțiile s-au anulat, pentru că, spun ei, și așa le părea inutilă. 

„Mă bucur că pot sta cât vreau eu în oraș cu prietenii. A venit vara, era și normal să terminăm cu toate prostiile astea odată”, ne-a recunoscut un tânăr înflăcărat din Arad. 

Încă mulți arădeni pot fi văzuți pe afară cu măștile pe față, chiar dacă nu este obligatoriu.

Totuși, amintim că la evenimentele publice sau acolo unde este aglomerație, se poartă în continuare mască. Mai mult, masca rămâne obligatorie în spațiile închise, inclusiv în transportul public și în stații, iar dacă vrem să ieșim treptat din pandemie, trebuie să ne vaccinăm în număr cât mai mare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.