Unii arădeni vor putea ieși la pensie mai devreme cu 13 ani

0
1193

Vârsta de pensionare a fost redusă cu 13 ani pentru o anumită categorie de angajați. Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care vârsta de pensionare a fost redusă cu 13 ani pentru o anumită categorie de angajați.

Este vorba despre cei care au lucrat în domeniul industriei de producție de energie termică și electrică cel puțin 25 de ani.

Astfel, arădenii care au lucrat în acest domeniu vor putea ieși mai devreme la pensie. Textul legii,

adoptat de Camera Deputaților miercuri arată că „activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile

de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”.

Prevederile acestei legi vor intra în vigoare în 30 de zile de la data în care ele vor fi publicate în Monitorul Oficial al României.

Astfel, acești angajați vor putea ieși la pensie mai devreme cu 13 ani, dar doar în cazul în care au un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani.

„Persoanele care au desfăşurat aceste activităţi vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi”, se arată în proiectul de lege.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.