Unii nu înțeleg, alții nici nu vor să audă, dar cei mai mulți doresc să meargă din nou la muncă

0
438

În sfârșitul de săptămână trecut, chiar am preluat un rol de telefonist; am fost copleșit de telefoane din aproape toate zonele județului nostru. Subiectul a fost ultima Ordonanță și anume cea cu relaxarea. Unii dintre ei înțeleg și sunt aceia dintre ei care mai au ce pune pe masă. La cei care din păcate s-au cam terminat rezervele, nici nu vor să mai audă de așa-zisa Ordonanță de pandemie și împotriva COVID-19, că nu mai știu cum să le denumească, că ele nu au un răspuns clar. „Acum după ce a trecut perioada de Ordonanță de Urgență, hop unii zic că ea nu a fost constituțională și sancțiunile care au fost aplicate vor cădea. Este o bătaie de joc, față de munca organelor care au fost puse să le aplice. Vine CCR și zice că nu este constituțională. De ce așa de târziu s-au întâmplat toate acestea?”, ne-a întrebat, oarecum retoric un cetățean din Nădab.
„Ca să vină la muncă din alte zone, cum ar fi Gurahonț, Chișineu –Criș, Sântana și Șicula, iarăși trebuie făcută Declarație pe proprie răspundere. Și aceas­ta trebuie scrisă zilnic”, ne-a precizat o persoană din Sântana. „Ce dracu mai au cu noi, persoanele de peste 65 de ani. Că nu ne descurcăm cu pensiile noastre, de mizerie pe care le avem, că și le dau doar pentru ei”, mai spune un alt cititor de-al nostru, din Arad. Trebuia lăsat doctorul ăla care vroia să adune persoanele peste 65 de ani, că acest om îi… rezolva dacă nu ar fi ieșit președintele pe postul TV. „Haideți să lăsăm minciunile și mârlăniile la o parte să respectăm legile împotriva acestei pandemii și să mergem la muncă. Care vor să muncească să muncească și să nu-i mai comparăm cu cei care vor să muncească cu cei leneși, cărora le place starea asta”, a mai spus un alt cetățean.
Acum nu mai ai după ce să mergi la spital, dacă ți-ai luxat un picior, stai și aștepți, prioritari sunt cei cu diagnostic de Coronavirus. În altă ordine de idei am fost sâmbătă la Hălmagiu, fiind zi de piață. Și am văzut că unii oameni poartă mască, alții nu. Totuși, în linii mari, pot spune că se respectă legea, din câte am văzut. Și în piață am auzit discuții de genul că nu poți să ții omul ca într-o cușcă cu lei. Alții erau de părere că cei care au dat ordonanțele nu vin niciodată printre oameni ca ei. „Aceștia sunt bine mersi, au bani și tot ce își dorec. Noi dacă nu muncim nu avem ce mânca. Dar pe ei prea puțin îi interesează, dacă o cunoștință de-a mea a fost amendată cu 20 de milioane de lei și el nu se mai poate duce la muncă din cauza Coronavirusului. El din ce își plătește amenda?”, vorbea o comerciantă în piață, la Hălmagiu, care a adăugat: „Vă rog, chiar dacă sunteți de acord sau nu cu mine eu vă spun. Regimul alălalt, știți care, a eliminat exploatarea omului de către om. Iar noi de ce vorbim acum? Amendăm și apoi nu lăsăm oamenii să meargă la muncă. Vor să ne ia libertatea, dar oamenii așteap­tă o schimbare în toată lumea”, a precizat femeia, furioasă pe Ordonanță.

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.