Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Filarmonică

0
360

Filarmonica îi întâmpină pe arădeni cu un medalion simfonic dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, care cuprinde, în premieră, o nouă colecție de muzică românească. Seara de 21 ianuarie, de la ora 19, aceștia sunt, deci,  așteptați în Sala Palatului Cultural, unde vor fi primiți de dirijorul  Cristian Neagu cu creații ale lui Sabin Drăgoi

„Vă propunem o întâlnire cu pagini simfonice de patrimoniu, creații fabuloase ale uneia dintre cele mai robuste personalități culturale românești. Răsplătit în 1928 cu premiul George Enescu pentru divertismentul său rustic, partitura care a creat o modă românească după apariția sa, Sabin Drăgoi demonstrează în paginile fiecărei creații pe care a semnat-o ulterior, o imaginație lipsită de egal: mai întâi,  inspirat de modelul enescian, creează propriul dixtuor; apoi, ca pasionat cercetător și descoperitor de folclor, fixează  în  ramele unei suite simfonice ceremonialul unei petreceri populare; și nu în ultimul rând,  după cum i-a și mărturisit unuia dintre prietenii cronicari din vremea sa, retras în «lumea sa de chimere și de sunete, din plăcerea de a scrie muzică»,  a îndrăznit să  lase lumii un prohod bănățean, în forma clasică și pură a lui Bach, pe care l-a denumit simplu, Divertisment sacru”, spun organizatorii de la Filarmonica Arad.

Pentru cei care doresc să participe la eveniment, biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, conform programului :luni, 09:00 – 13:00; marți, 09:00 – 13:00; miercuri, 12:00 – 16:00; joi, 09:00 – 13:00 și 17:00 – 18:45; în zi de concer, la orele t 09:00 – 13:0 și 17:00 – 18:45. Informații puteți primi la numărul de telefon: 0730643695

Celor care și-au achiziționat abonamente în stagiunea 2019 -2020, le reamintim că vor putea să le utilizeze până la epuizare în actuala stagiune de concerte.

Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19.

Intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol.

La intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.