doncaDinu Donca a promovat trei dintre juniorii care au câștigat ultimul campionat al Ligii a IV-a în prima echipă a Unirii Sântana. Tehnicianul mizează în stagiunea 2013-2014 pe Blidar Pascariu și Cîta, în timp ce la polul opus se consemnează despărțirile de Boicu, Iercan, Ciobu, Lanțoș și frații Popa. Cosmin Popa a fost și antrenorul care a condus trupa roș-neagră spre titlul de juniori, așa că plecarea lui a însemnat instalarea lui Iulian Vuin pe postul de antrenor.
„La lotul de acum, e clar că integrarea juniorilor, în primul rând, e obiectivul nostru. Va fi un campionat mai greu, e clar că nu vom mai repeta performanțele din campionatul trecut, dar încercăm să compensăm cu tinerețea”, anunță Dinu Donca.
Preocuparea arătată de câțiva ani buni la Sântana pentru promovarea propriilor juniori rămâne, așadar, aceeași. „Păstrând proporțiile, e ceva gen Barcelona, Sântana nu e nevoită să aducă jucători din alte părți pe bani mulți. Managementul se face și pentru juniori, sunt grupe și de 1998, și de 2002. La terminarea junioratului, doi, trei, chiar patru, fac pasul la echipa mare. Alții dau bani mulți pe jucători și se trezesc că peste un an nu îi mai au”, a punctat antrenorul arădean.
Unirea are deja la activ două meciuri de verificare, o victorie cu 3-1 împotriva Crișului Chișineu-Criș  şi un egal în compania celor de la Aqua Vest Șofronea, 2-2. Urmează confruntări cu Gloria Arad, Voința Mailat și Păulișana Păuliș.

Recomandările redacției