O nouă unitate medicală urmează să îşi înceapă activitatea, de săptămâna aceasta. Este vorba de Compartimentul de Cardiologie Intervenţională, deschis la Spitalul Judeţean sub tutela unei companii medicale private, cu sprijinul Consiliului Judeţean. Compartimentul, care presupune o investiţie de circa un milion de euro, în amenajare, dotări şi aparatură va fi inaugurat în cursul acestei săptămâni.

Bolnavii arădeni, precum şi din alte judeţe apropiate, care suferă de probleme cardiologice nu vor trebui să mai apeleze la unităţile medicale din Timişoara sau Ungaria. Compartimentul va prelua atât pacienții cu afecțiuni cardiologice acute, după stabilizarea în secțiile cu profil acut, cât și pacienții care au suferit intervenții chirurgicale pe cord deschis, până la recuperarea lor.

Luna trecută, conducerea Consiliului Judeţean şi a companiei investitoare au prezentat un aparat de ultimă generaţie, în valoare de jumătate de milion de euro, cu care a fost dotat compartimentul. Este vorba de un agiograf de ultimă generaţie. Tot atunci, reprezentanţii CJA au inaugurat două saloane noi la secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, amenajate şi dotate cu bani din bugetul administraţiei.

Sandra Stoler

Recomandările redacției