cosmeticeUniunea Europeană va restricționa importurile și vânzările de produse cosmetice care au fost testate pe animale. Anunţul este făcut de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), o organizație care luptă pentru drepturile animalelor.

„Sper ca această măsură chiar să intre în vigoare din martie şi să nu existe amânări sau să se aplice derogări”, a declarat, potrivit Yahoo News, comisarul european pentru Sănătate și Protecţia Consumatorului, Tonio Borg, în cadrul unei întâlniri cu asociația Vier Pfoten.  De altfel, organizaţia de protecţia animalelor i-a prezentat comisarului european o petiție semnată de peste 100.000 de oameni din mai multe ţări din Uniunea Europeană, prin care se cere încetarea experimentelor pe animale.
Din 2009, companiile de cosmetice au primit interdicție de a face teste pe animale în țările Uniunii Europeane. Cu toate acestea, o parte dintre producători au continuat aceste experimente în țări din afara spațiului comunitar și le vând ulterior în Europa.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției