icimBaschetbalistele arădene au încheiat prima parte a sezonului cu un parcurs perfect. Pe primul loc în Liga Naţională, cu victorii pe linie, “galben-albastrele” au defilat sâmbătă seară, în faţa unei adversare care altădată îşi vindea scump pielea la Arad. Au apus vremurile când Satu Mare făcea meciuri mari în faţa ICIM-ului, iar în loc de derby am avut parte, sâmbătă, de o simplă formalitate. Moni Brosovszky şi colegele sale s-au încălzit ceva mai greu, fiind conduse cu 10-5 după 4 minute, moment după care Univ.Goldiş ICIM a preluat total iniţiativa şi nu a mai cedat-o până la final. Cu americancele Rhoads şi Cosby în zi de graţie, arădencele şi-au permis să facă pe alocuri şi spectacol.
Spectacol cu Satu Mare: 90-46!
Primul sfert s-a încheiat 21-12, dar superioritatea liderului a fost şi mai categorică în următoarele 10 minute, astfel că la pauza mare conturile erau deja încheiate, scor 50-23. Scenariul a rămas acelaşi şi după pauza mare, iar în condiţiile diferenţei mari de valoare dintre cele două echipe, Araujo le-a dat credit în ultimul sfert şi celorlaltor fete de pe bancă. Echipa arădeană a încheiat meciul cu linia a doua în teren, dar asta nu a împiedicat-o să se desprindă şi mai mult până la final, 90-46. Cosby 19 (1×3), Rhoads 16, Williams 13, Engelman 11 (1×3), Broomfield 8, Mercea 8 (1×3), Brosovszky 6 (2×3), Crăciun 4, Moraru 3 (1×3), Milovanovic 2, Manta şi Manea au evoluat pentru echipa arădeană.
Au depăşit „suta” la ultimul meci al anului
Liderul neînvins al campionatului şi-a luat rămas bun de la 2013 cu o nouă victorie categorică, obţinută ieri. A fost ultima reprezentanţie a fetelor de la Univ.Goldiş ICIM în acest an, prilej de a savura parcursul perfect din prima parte a sezonului. Arădencele au făcut spectacol şi în faţa nou promovatei Phoenix Galaţi, într-un meci disputat în devansul ultimei runde a turului. La capătul unui nou joc fără istoric, în care doar mezina Manea a rămas pe bancă, „galben-albastrele” s-au impus cu 101-63 (26-20, 27-18, 28-15, 20-10). Echipa de la Dunăre a oferit o replică neaşteptat de bună în primele două sferturi, desprinderea consemnându-se după pauza mare.
Campioanele nu au iertat nimic
Chiar şi aşa, Brosovszky şi colegele sale au atins borna celor 100 de puncte, spre deliciul puţinilor dar fidelilor suporteri arădeni. Pentru trupa pregătită de Jose Araujo au evoluat: Williams 26 de puncte şi 19 recuperări, Rhoads 25 (2×3), Cosby 16 (3×3), Broomfield 10, Engelman 10, Brosovszky 6 (2×3), Crăciun 4, Manta 2, Mercea 2, Moraru şi Milovanovic. Univ.Goldiş ICIM încheie în ritm de metronom turul de campionat, cu 13 victorii din tot atâtea meciuri. Urmează o binemeritată vacanţă cu ocazia sărbătorilor, după care din ianuarie campioanele revin la treabă.

Recomandările redacției