icimS-au întâlnit până acum de 5 ori în acest sezon, dar meciul cu numărul 6 se anunţă cel mai important. Univ.Goldiş conduce cu 3-2 în meciurile directe, dar cu excepţia returului din „sferturile” Cupei României, toate celelalte patru jocuri au fost extrem de echilibrate, decise în ultimele secunde. Se anunţă intensitate maximă şi echilibru şi duminică, ora 19, când în Polivalenta arădeană se decide primul loc înainte de play-off în Liga Naţională. Asta pentru că ambele echipe au până acum o singură înfrângere în campionat, fiind greu de crezut că vreuna din ele se va mai încurca după derby-ul de la Arad. Alba Iulia este în formă bună în ultima perioadă, cu două victorii la rând în deplasare, în faţa Târgoviştei, 56-46 în campionat şi a Aradului, 61-59 în Liga Europei Centrale.
Victoria e cuvânt de ordine
CSU şi-a asigurat între timp şi locul doi în competiţia continentală, după ce miercuri a trecut cu 73-64 de Flying Foxes Viena. De cealaltă parte, Univ.Goldiş ICIM nu concepe să mai piardă o dată în faţa suporte­rilor, mai ales că o înfrângere ar fi sinonimă cu ratarea sezonului regulat, atâta vreme cât echipa arădeană se lăuda la un moment dat cu un parcurs de metronom. Au venit însă trei eşecuri, două la rând în faţa contracandidatelor la titlu, iar apele nu mai sunt atât de liniştite în tabăra arădeană. Revanşa în faţa Alba Iuliei e cuvânt de ordine, Brosovszky şi colegele sale fiind decise să ia un important avantaj înaintea play-off-ului.
Jence Rhoads: „Vom da totul pe teren”
„Cu Alba va fi cel mai important meci al nostru jucat până acum în campionat. Suntem 2 echipe care ne cunoaştem foarte bine. Un joc important pentru ambele părţi, sunt convinsă că fiecare jucătoare va da totul pe teren pentru victorie. Îmi place că jucăm pe teren propriu, în faţa fanilor. Sper să fie sala plină, la fel ca şi în Cupă, pentru că suporterii ne dau un plus de energie, sunt al 6-lea jucător”, spune conducătorul de joc al echipei arădene, Jence Rhoads. Meciul dintre Univ.Goldiş ICIM şi CSU Alba Iulia este restanţă contând pentru etapa a 16-a a Ligii Naţionale, partida urmând să fie arbitrată de Ciprian Stoica din Sibiu şi Istvan Bertalan din Cluj-Napoca, supervizaţi de comisarul orădean Radu Vaida.
Surprize pentru spectatori
Oficialii Univ. Goldiş ICIM pregătesc câteva surprize pentru spectatorii care vor veni la derby-ul de duminică. Printre altele rămâne intrarea liberă în Polivalentă, jucătoarele vor arunca mingi de baschet în tribună, dar va fi organizat şi un concurs de aruncări la coş cu premii speciale. În plus, invitaţi speciali sunt Nelu Pitic şi Daniel Julean, folkiştii care au compus imnul echipei feminine de baschet a Aradului. „Avem nevoie de sprijinul publicului. De fiecare dată suporterii ne-au dat acea energie necesară pentru ca să obţinem rezultatul dorit. Este un meci cât un campionat, de aceea sunt convins că nu ne va lipsi al 6-lea jucător, reprezentat prin spectatorul arădean, fin cunoscător al feno­menului”, spune Marcel Urban, preşedintele Univ.Goldiş ICIM.

Recomandările redacției