moniCampioana “en-titre” a României este aproape de a-şi definitiva lotul de jucătoare cu care va ataca sezonul viitor. Echipa arădeană şi-a asigurat până în acest moment serviciile a zece jucătoare: americancele Broomfield, Williams, Rhoads şi Engelman, bosniaca Milovanovic şi româncele Mercea, Crăciun, Moraru, Manta şi Manea. Acestora li se poate adăuga Brososvzky, care la începutul acestei săptămâni va negocia prelungirea contractului, plus încă o jucătoare, asta în funcţie de dorinţa antrenorului Jose Araujo:
Probleme la capitolul românce
“Moni revine luni sau marţi la Arad, prilej cu care vom discuta des­pre contract. Oricum, avem acordul său verbal şi nu îmi fac probleme mari în privinţa semnăturii sale. Până la reunirea de pe 16 septembrie nu vor mai fi noutăţi, când vine şi noul antrenor vom vedea dacă mai aducem o jucătoare, fie ea româncă sau străină”, ne-a declarat preşedintele Univ.Goldiş ICIM, Marcel Urban. Cert este că echipa arădeană nu stă prea bine la capitolul jucătoarelor autohtone, care ar putea fi şase la număr. Cu excepţia singurului nume important, Monica Brosovszky, cu şanse de a fi numită şi antrenor secund, celelalte cinci vor avea dificultăţi mari în a prinde echipa în meciurile importante.
Multe bătăi de cap pentru Araujo
La capitolul straniere, lucrurile stau mai bine, cu toate că avem de-a face cu două debutante în Europa, Williams şi Engelman, plus Milovanovic care în­cearcă să îşi regăsească forma sportivă de acum câţiva ani. Doar Rhoads, pe care o ştim de la Sepsi şi Broomfield, sosită de la Alges, campioana Portugaliei, par a fi certitudini. În rest, Araujo îşi pune speranţe într-un lot destul de mult schimbat faţă de sezonul trecut, astfel că portughezul va avea multă treabă la Arad. Oficialii ICIM-ului nu au stabilit încă niciun meci amical, dar se încearcă câteva jocuri-test în compania echipelor din Miskolc (Ungaria) şi Vrsac (Serbia).

Recomandările redacției