Univ.Goldiş ICIM poate cuceri primul trofeu al sezonului în Cetatea Unirii

0
175

albaicimBaschetbalistele arădene dau în week-end asaltul final în Liga Europei Centrale. Deţinătoarea trofeului porneşte din postură de favorită la Sala Sporturilor „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, acolo unde sâmbătă şi duminică este programat Final Four-ul competiţiei continentale. Pe primul loc la finalul sezonului regulat, cu şapte victorii şi o singură înfrângere, trupa pregătită de Jose Araujo va înfrunta în semifinale Piestanske Cajky. Slovacele au terminat grupa de calificare pe locul 4, cu o linie de clasament negativă, două victorii şi şase eşecuri, astfel că drumul spre ultimul act pare o forma­litate pentru arădence. Nu va fi însă chiar atât de uşor, adversara de sâmbătă, ora 15, punând destule probleme în ultimul joc direct, câştigat greu de Univ.Goldiş ICIM, 83-78 în Slovacia.
Semifinală cu slovacele de la Piestanske
În tur, „galben-albastrele” câştigaseră mult mai clar la Arad, scor 85-56. Datele problemei sunt puţin schimbate în garnitura campioanei en-titre a României, americanca Williams, cea mai constantă jucătoare a ICIM-ului, fiind indisponibilă din cauza unei accidentări. Oficialii arădeni s-au mişcat însă repede şi i-au adus o înlocuitoare pe măsură, conaţionala Monique Coker, baschetbalistă de WNBA, obişnuită cu campionatul românesc de pe vremea când evolua cu succes la Târgovişte. Transferată la Arad cu ajutorul Monicăi Brosovszky, Coker s-a alăturat târziu lotului, având doar această săptămână la dispoziţie pentru a se integra în echipă şi în sistemul de joc al liderului Ligii Naţionale. În rest, Araujo are la dispoziţie tot lotul, unul care îi permite să aspire la păstrarea trofeului cucerit anul trecut.
Coker debutează în Liga Europei
În cealaltă semifinală a Ligii Europei Centrale, echipa gazdă, CSU Alba Iulia, va înfrunta tot sâmbătă, dar cu începere de la ora 18, campioana Austriei, Flying Foxes Viena. Pe 2, respectiv 3 la finalul grupei preliminare, cele două echipe şi-au împărţit victoriile în prima fază a competiţiei: a fost 75-71 pentru vieneze, dar reprezentanta României şi-a luat revanşa în meciul de pe teren propriu, 73-64. Se anunţă şi de această dată un meci încins şi o semifinală interesantă, dar calculele hârtiei anunţă un ultim act românesc, cu CSU Alba Iulia şi Univ.Goldiş ICIM luptându-se duminică, ora 18, pentru trofeu. Finala mică este programată tot duminică, de la ora 15. La Alba Iulia şi-au anunţat prezenţa în week-end şi destui suporteri arădeni, care doresc să îşi susţină favoritele şi să fie părtaşi la prima bucurie a sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.