icim destiny derbyO sală plină şi o atmosferă vulcanică, asta îşi doreau baschetbalistele de la Univ.Goldiş ICIM în manşa retur a sferturilor de finală din Cupa României. Iar dorinţa le-a fost îndeplinită, aproape 1.500 de arădeni umplând sâmbătă seară, până la refuz, tribunele Polivalentei. Se anunţa un meci mare împotriva celor de la CSU Alba Iulia, după ce ardelencele câştigaseră în tur cu 77-72. Însă nu a fost deloc aşa, Aradul spulberându-şi adversara la toate capitolele. Doar emoţiile debutului de joc au anunţat echilibrul, pentru că de la scorul de 0-4, fetele lui Araujo au preluat iniţiativa şi nu au mai cedat-o până la final. Semnalul tăvălugului „galben-albastru” l-au dat americancele, cu un mare plus pentru Rhoads, din nou excelentă la coordonare. Tot atât de adevărat este că Alba Iulia nu s-a regăsit deloc, Părău şi Reed, complet ieşite din mână, fiind marile dezamăgiri ale oaspetelor.
Lecţie de baschet predată rivalei
Trupa din Cetatea Unirii a fost pe alocuri umilită de o echipă arădeană aflată în mare formă. Nici măcar Brown sau Mandic, absente în prima manşă, nu au putut salva seara mizerabilă a trupei lui Popov, care a ratat din toate poziţiile. În paralel, Univ.Goldiş ICIM a etalat un nou joc solid, bazat pe o apărare impecabilă, de departe cartea câştigătoare. Primul sfert s-a încheiat 20-11 şi deja deficitul de 5 puncte era anulat. Numai că liderul Ligii Naţionale nu s-a oprit aici şi a continuat să îşi subordoneze net adversara, sfertul doi fiind al inepuizabilei Moni Brosovszky, care cu două triple la rând a ridicat tribunele în picioare. Filmul s-a rupt repede pentru CSU, condusă cu 37-17 în minutul 16, iar Popov nu găsea deloc antidotul pentru a opri acţiunile şnur ale arădencelor. Tabela Polivalentei indica la pauza mare un incredibil 43-26, iar Alba nu mai credea nici în minuni.
Victorie în 6 jucătoare
Show-ul ICIM-ului a continuat şi în sfertul trei, unul în care oaspetele au dat slabe semne de revenire, 43-31 în minutul 23, ca mai apoi să fie din nou conduse la diferenţe mari, 56-37 după 30 de minute. Odată conturile încheiate, campioana „en-titre” a României şi-a permis să facă şi spectacol, gustat din plin de extraordinarul public arădean, din nou al 6-lea jucător. De remarcat că Jose Araujo a trimis pe teren doar 6 jucătoare, toate însă jucând la un nivel înalt, cu un plus pentru trioul Rhoads, o nouă coordonatoare de excepţie a Aradului, Brosovszky, căreia i-a fost scandat numele minute în şir şi turnul de control Williams,  care a res­pectat tradiţia şi a bifat un nou „double-double”, 12 puncte şi 15 recuperări! S-a terminat 72-52, iar Univ.Goldiş ICIM s-a calificat în stil mare la turneul final al Cupei României.
Univ.Goldiş ICIM – CSU Alba Iulia 72-52
(20-11, 23-15, 13-11, 16-15)
ICIM: Rhoads 21 (1×3) – Brosovszky 17 (4×3), Engelman 2 – Broomfield 9, Williams 12. A mai jucat: Cosby 11 (1×3). Rezerve: Milovanovic, Crăciun, Mercea, Manea, Manta, Moraru. Antrenor: Jose Araujo
Alba Iulia: Părău 7 – Cadjo 12 (1×3), Reed 14 – Whittington 8, Toma 4. Au mai jucat: Uiuiu, Brown 3, Mandic 4. Rezerve: Nagy, Cuzic. Antrenor: Miroslav Popov
Arbitri: Alin Faur (Timişoara), Alin Roşu (Oradea).

Recomandările redacției