icimVacanţa a fost scurtă pentru liderul Ligii Naţionale feminine de baschet, care s-a reunit încă de vineri la sediul clubului. Vremea nefavorabilă din SUA, cu zboruri anulate, le-a creat ceva pro­bleme celor cinci americance ale campioanei, dar oficialii echipei arădene i-au asigurat antrenorului Jose Araujo tot lotul la primul antrenament din 2014, desfăşurat sâmbătă. „Galben-albastrele” şi-au reluat antrenamentele atât de devreme pentru că urmează dubla din Cupa României, cu CSU Alba Iulia. Primul meci care le opune pe principalele favorite la titlu este programat mâine, ora 17:45, în cetatea Unirii, pentru ca al doilea să aibă loc la Arad, pe 11 ianuarie, de la ora 21. Ambele dispute vor fi transmise în direct de Digi Sport.
Jose Araujo: „Un început de an dificil”
„Sunt meciuri grele, un început de an dificil, dar acesta este programul, şi trebuie să fim pregătiţi pentru el. Nu va fi uşor, dar vom munci ca de obicei. Nimic nu s-a schimbat, suntem aceiaşi, trebuie să ne păstrăm constanţa pe care am avut-o până acum. Cât despre meciurile cu Alba, sunt cu totul alte dispute decât cele din 2013. Alba Iulia vine cu o jucătoare nouă, şi trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Şi pentru ei, ca şi pentru noi, este un început de an dificil. Fetele au revenit cu poftă de muncă, şi, ca şi mine, sunt fericite la revenirea din vacanţă”, a spus antrenorul Jose Araujo.
Rivala a mutat în pauza de iarnă
Univ.Goldiş ICIM începe noul an din postură de lider neînvins, atât în Liga Naţională cât şi în Liga Europei Centrale. CSU Alba Iulia a perfectat un transfer în pauza de iarnă. Gruparea din cetatea Unirii a înregimentat-o pe sârboaica Marina Mandic, sosită din campionatul Slovaciei, de la vicecampioana MBK Ruzomberok. Noua achiziţie a trupei pregătite de Miroslav Popov o înlocuiește pe conaționala Jovana Vukoje, care s-a despărțit pe cale amiabilă de echipa din Alba Iulia.
Liderul nu a schimbat nimic
Mandic este componentă a Naţionalei Serbiei, în vârstă de 30 de ani, măsoară 1,82 m. și evoluează pe pozițiile 3 și 4. De cealaltă parte, liderul Univ. Goldiş ICIM nu a avut motive să schimbe nimic în lot, atâta timp cât a încheiat excelent 2013, cu victorii pe linie atât în Liga Naţională cât şi în Liga Europei Centrale. Arădencele vor debuta în returul de campionat pe 18 ianuarie, dată la care vor înfrunta pe teren propriu Universitatea Cluj-Napoca.

Recomandările redacției