Excelența Sa, Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, însoțit de o delegație din care au făcut parte oameni de afaceri și directori de instituții a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Înaltul oaspete s-a întâlnit cu conducerea UAV, cu decanii facultăților, discuțiile având ca temă oportunitățile de colaborare cu mediul academic italian.
Conf. univ. dr. Eugenia Țigan a făcut un scurt istoric al parteneriatelor dintre universitatea arădeană de stat și universități din Italia, prezentând cele mai importante proiecte de cercetare derulate în comun. „Suntem onorați de prezența Excelenței Sale, domnul Marco Giungi, la universitatea noastră. Prezența acestei delegații confirmă bună colaborare pe care o avem cu partenerii italieni și, cu siguranță, va deschide noi perspective pentru cooperarea dintre UAV și Italia. Ne bucură și ne onorează aprecierile distinșilor oaspeți și ne dă încredere că vom reuși să consolidăm această relație”, a de­cla­rat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.
În ceea ce-l privește, Exce­lența Sa Marco Giungi a lăudat strânsa colaborare cu univer­sitățile din Italia și a insistat pe necesitatea dezvoltării acestor relații dar și pe nevoia imperativă de a deschide calea unor noi punți de colaborare cu instituții, oameni de afaceri italieni care derulează afaceri în România.
De menționat că după întâlnire, delegația a vizitat laboratoarele Institutului de Cercetare al UAV, aflat în Complexul M.
(G.A.)

Recomandările redacției